Λουκέτο στο φιλοσκοπιανό Σωματείο “Κύριλλος & Μεθόδιος” βάζει το Πρωτοδικείο Σερρών

Λουκέτο στο Σωματείο Κύριλλος & Μεθόδιος βάζει το Πρωτοδικείο Σερρών με την απόφασή που έλαβε στις 13 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, το πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση ανακοπής λειτουργίας της Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος με έδρα στην Ηράκλεια Σερρών.

Την σχετική απόφαση γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του στο alithia21.blogspot.com ο κ. Τάτσιος.

Σήμερα 13 Σεπτεμβρίου 2019 βγήκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση ανακοπής λειτουργίας της Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος με έδρα στην Ηράκλεια Σερρών.

Την μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Τάτσιος τον Μάρτιο του έτους 2018 ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με έντονο αίσθημα ευθύνης, υπερασπιζόμενος τον Μακεδονικό Ελληνισμό.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλιου 2019 όπου οι «επιστήμονες» που ήρθαν για να υπερασπιστούν τον εναγόμενο σύλλογο υποστήριξαν ότι η γλώσσα των ντόπιων Σερραίων είναι η σλαβική. Σε περιοδικό που εκδίδει ο εναγόμενος σύλλογος αναφέρεται ως γλώσσα των ντόπιων η «μακεδονική» ενώ αναγνωρίζονται ως εθνικοί ήρωες οι Βούλγαροι κομιτατζήδες κι ως εθνική εορτή η βουλγαρική ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν, στην οποία σφαγιάστηκαν οι Έλληνες του Κρουσοβου το 1903.

Φυσικά τίποτα από αυτά δεν αναγράφονται στο καταστατικό του εν λόγω συλλόγου, καθώς αν το έκαναν δεν υπήρχε περίπτωση να εγγραφούν μέλη. Το συγκεκαλυμμένο καταστατικό δημιουργούσε κατάσταση σύγχυσης καθώς δεν διευκρίνιζε ποια είναι η ντόπια γλώσσα στην οποία θα μάθαιναν τραγούδια οι συμμετέχοντες, ούτε ποιες εθνικές εορτές θα γιόρταζαν τα μέλη του.

Οι δικαστικοί λειτουργοί αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης και τις εθνικές προεκτάσεις που λαμβάνει η υπόθεση έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Αυτή η δικαστική απόφαση (αναμένεται να ασκηθεί έφεση) είναι η πρώτη ΝΊΚΗ του Μακεδονικού Ελληνισμού απέναντι σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια αφελληνισμού της Μακεδονίας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια και μας γεμίζει αισιοδοξία για σε ένα περιβάλλον κατάμαυρο.
ΤΕΛΙΚΆ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ…!

Θερμές ευχαριστίες στην δικηγόρο κα Μαρούπα Ειρήνη που συνέταξε την μηνυτήρια αναφορά, στον δικηγόρο κ. Πολύχρονη Καρσαμπά που έκανε παρέμβαση για λογαριασμό της ΠΟΠΣΜ και τον δικηγορικό σύλλογο Σερρών του οποίου η παρεμβαση ήταν καθοριστική”.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, αναφέρει:

“Σήμερα δημοσιεύθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Σερρών ( εκούσια δικαιοδοσία ) η απόφαση για το σωματείο που ψευδεπίγραφα δήλωνε ότι επιδιώκει την διάδοση της «ντόπιας» γλώσσας στο Νομό μας . Στην πραγματικότητα ανακινούσε ζήτημα “μακεδονικής” μειονότητας .

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ανακοπή του Εισαγγελέα και την παρέμβαση τόσο του Δικηγορικού Συλλόγου όσο και των Μακεδονικών Σωματείων και ακύρωσε την σύσταση του Σωματείου .

Πρόκειται για την πρώτη νομική νίκη του αγώνα για τη διάσωση της Λογικής και της Ιστορίας .

Λεπτομέρειες τη Δευτέρα με την ανάγνωση της απόφασης”.

THESTIVAL

, , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *