Τζιχαντιστής παρίστανε τον πρόσφυγα στην Κω – Πως αποκαλύφθηκε

Αποκαλύψεις για την άγνωστη μέχρι πρότινος σύλληψη στην Κω, επικίνδυνου τζιχαντιστή που είχε πάρει μέρος σε φρικαλεότητες, ακόμα και αποκεφαλισμούς στο πλευρό του ISIS και επιχείρησε να περάσει μαζί με τον ανήλικο γιο του στην ελληνική επικράτεια, έρχονται στη δημοσιότητα.

Ο τζιχαντιστής βρίσκεται τελικά στις φυλακές, μετά από απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα και αφού πρώτα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που τον εντόπισε, προσκόμισε στην Δικαιοσύνη όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, ακόμα και με φωτογραφικό υλικό. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το περασμένο Ιούνιο έφτασε στην Κω ένας Σύρος “πρόσφυγας” μαζί με τον ανήλικο γιο του, οποίος βέβαια θεωρητικά ήθελε να ξεφύγει από την φρίκη του πολέμου. Πάνω του δεν είχε ούτε κινητό τηλέφωνο, αλλά μόνο τα απαραίτητα για τον ίδιο και για το παιδί του.

Ο “πρόσφυγας” μεταφέρθηκε αμέσως στο κέντρο φιλοξενίας του νησιού και τις επόμενες ημέρες έκανε τα χαρτιά του για χορήγηση ασύλου. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ωστόσο, έφτασε στα ίχνη του μέσω των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει. Οι συνεργασίες αυτές της παρέχουν άμεση πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πλατφόρμες ενημέρωσης, όπου είναι καταγεγραμμένες φωτογραφίες και στοιχεία ατόμων που πολέμησαν με την σημαία του ISIS και προέβησαν σε φρικαλεότητες.

Όταν ο 45χρονος “πρόσφυγας” κατέθεσε το διαβατήριο του, το οποίο ήταν έγκυρο, αλλά με παραποιημένα στοιχεία, η φωτογραφία του μπήκε στην ειδική πλατφόρμα αναζήτησης και τα αποτελέσματα ξάφνιασαν ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς. Στο σύστημα εμφανίστηκαν φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία ο υποδυόμενος τον πρόσφυγα πρωταγωνιστούσε σε θηριωδίες και φρικαλεότητες μαχητών του ISIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πρόσωπο παραδέχτηκε πως αρχικά ανήκε στο τομέα μαχητών της Al Nousra, παρακλάδι της Αλ Κάϊντα στην Συρία, και στη συνέχεια πέρασε άμεσα στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε σε φρικαλεότητες στην Ράκα, καθώς και ότι πήρε μέρος στις μάχες στη Μοσούλη και το Κομπάνι.

slpress.gr

, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *