ΒΙΝΤΕΟ – Γ. Κοντογιώργης: “Έχουν αποδεχτεί την συνεκμετάλλευση, φτιάχνουν σκηνικό φόβου για να υποχωρήσουμε”

Ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο , Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η γεωπολιτική κατάσταση της Ελλάδας, είναι αποτέλεσμα των συμφερόντων της κομματοκρατίας, που αν και υπεύθυνη και υπόλογη για την τραγική κατάσταση της χώρας , αντί να λογοδοτήσει και κάποιοι να μπουν φυλακή, εμφανίζεται τώρα κι ως η λύση ακόμη και στα εθνικά θέματα.

Μόνο που αυτό που ετοιμάζουν η οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας, είναι η συμφωνία σε όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας , με ή χωρίς θερμό, επεισόδιο που θα μας σύρει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων για συνεκμετάλλευση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και κυριαρχίας. Όσοι είναι έτοιμοι , σπέρνοντας στην κοινωνία φοβικά σύνδρομα , να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της Τουρκίας , αποκαλούν πολεμοκάπηλους και εθνικιστές με λαϊκισμό, όσους υπογραμμίζουν ότι η Τουρκία σταματά μόνο αν αντιληφθεί ότι απέναντι της υπάρχει ισχυρή δύναμη αποτροπής που εννοεί ότι αυτά που λέει είναι έτοιμη να τα πραγματώσει.

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι δεομένη για κανέναν σύμμαχο και θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ Δυτικών και Ρωσίας, εφόσον αντιληφθούμε πως δεν είναι μόνο πολύτιμη η Τουρκία με τα Στενά αλλά και εμείς με το Αιγαίο σε ρόλο κλειδί για όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Γιώργος Κοντογιώργης, υποστήριξε ότι ο Κώστας Σημίτης είναι ο άνθρωπος που μετά τα Ίμια δεν θα έπρεπε να μιλάει και να ζητάει στην ουσία την «Ιμιοποίηση» όλης της χώρας.

Τόνισε μάλιστα ότι Ελλάδα χωρίς Κυπριακή Δημοκρατία , δεν μπορεί να σταθεί παρά ως «δορυφόρος» της Τουρκίας και η Κύπρος χωρίς Ελλάδα θα είναι μια «μπουκιά» για την Τουρκία. Αυτό , είπε, η ελληνική ολιγαρχία δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται ούτε τώρα και παρότι στην Ανατολική Μεσόγειο , ο Ερντογάν εμφατικά μας αντιμετωπίζει «πακέτο» .

, , , , ,

1 thought on “ΒΙΝΤΕΟ – Γ. Κοντογιώργης: “Έχουν αποδεχτεί την συνεκμετάλλευση, φτιάχνουν σκηνικό φόβου για να υποχωρήσουμε”

  1. Οπως ακριβως το ειπε ο κ. Καθηγητης. Εκει μας οδηγουν. Μεσα κλιμα φοβου που καλλιεργουν, να αποδεχτουμε τα τετελεσμενα των νεο-οθωμανων, για να μην χασουν την βολη και τα προνομια τους οι ενδοτικες ξεπουλεμενες ελιτ μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *