ΗΧΗΤΙΚΟ – Ι. Μάζης: Διερευνητικές μόνο με τον όρο για οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδας /ΑΟΖ

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι μετά το δημόσιο πακέτο του συμβούλου Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν , για συζήτηση εφ όλης της ύλης με την Ελλάδα, είναι προφανές ότι αν μπούμε σε διερευνητικές χωρίς την δημόσια αναφορά ως όρου με απόλυτα επίσημο τρόπο, ότι εμείς προσερχόμαστε μόνο για την διαφορά οριοθέτησης Υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ, τότε απλά έχουμε αποδεχτεί , όπως και σοβαρές γραφίδες στην Αθήνα καλλιεργούν, ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κάτι από τα δικαιώματα μας.

Ο κ. Μάζης αναφέρθηκε στα λάθη τακτικής και στρατηγικής μας στο γεωπολιτικό πάζλ στην περιοχή μας, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει καθαρό σε όλους πως το μόνο που ενδιαφέρει τους συμμάχους μας ιδίως στο ΝΑΤΟ , είναι η σταθερότητα στη περιοχή και όχι αν για να επιτευχθεί αυτό η Ελλάδα ως δεδομένη , θα πρέπει να δώσει και κάτι. Κατά τον κ. Μάζη σε αυτή τη λογική και η νέα διοίκηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ ή θα καταλάβει, ότι είμαστε έτοιμοι για την εθνική μας ακεραιότητα να τινάξουμε την σταθερότητα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ ή θα μας θεωρήσει δεδομένους και θα μας θυσιάσει ως «Ιφιγένεια» για να ρυμουλκήσει εκ νέου την Τουρκία στους κόλπους της.

Ο Ιωάννης Μάζης , είπε ακόμη ότι η σημερινή κυβέρνηση με την αναιμική και σαλαμοποιημένη επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης, στα 12ν.μ. μόνο στο Ιόνιο, είναι πολύ πιο πίσω ακόμη και από την επί Κοτζιά στο ΥΠΕΞ, σχεδιαζόμενη τότε επέκταση μέχρι και Νότια της Κρήτης. Μίλησε ακόμη για τα λάθη οριοθετήσεων με Αίγυπτο και Ιταλία, το μη υφιστάμενο όπως το αποκάλεσε Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο που όμως τα αφήνουμε να παράγει αποτελέσματα αλλά και την ανεξήγητη ατολμία μας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Κύπρο.

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *