Ένας συγκλονιστικός διαδραστικός χάρτης για την ελληνική επανάσταση που αξίζει να δείτε

Έναν καταπληκτικός διαδραστικός χάρτης δημιουργήθηκε από τους Χρήστο Αγαθόπουλο και Χάρη Βαδιβούλη, ώστε να αποτυπωθούν όλα τα γεγονότα της επανάστασης του 1821 στον τόπο και το χρόνο τον οποίο συνέβησαν.

Ο χάρτης αυτός παρουσιάζει τα γεγονότα της ελληνικής επανάστασης από το 1821 έως το 1832, οπότε και άρχισε η θεμελίωση του ελληνικού κράτους. Πάνω στο χάρτη υπάρχουν διάφορα εικονίδια το καθένα από αυτά απεικονίζει κάποιο γεγονός (είτε σημαντικό και γνωστό, είτε άγνωστο και ασήμαντο) στη τοποθεσία που αυτό συνέβη και πατώντας πάνω του μπορείτε να δείτε την ημερομηνία που συνέβη και μερικές βασικές πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Σκοπός του είναι η παρουσίαση όλων όσων συνέβησαν τα χρόνια εκείνα όσο καλύτερα και ακριβέστερα γίνεται, ώστε να κατανοήσουμε το εύρος, την πολυπλοκότητα και τη σημασία της επανάστασης. Είναι μια πολύ καλή αρχή για κάποιον που θέλει να μάθει μερικά πράγματα για όλα αυτά.

Η εργασία αυτή έχει ιδιαίτερη αξία γιατί έγινε από δύο ανθρώπους που δεν έχουν ειδίκευση στην ιστορία αλλά αγαπούν την ιστορία και αυτό οδήγησε στο καταπληκτικό αποτέλεσμα. Σίγουρα κανείς μπορεί να βρει ελλείψεις, παραλήψεις και ανακρίβειες στο χάρτη και σαφώς ο χάρτης ακόμη διαμορφώνεται.

Για τον χάρτη κάντε κλικ ΕΔΩ

, ,

1 thought on “Ένας συγκλονιστικός διαδραστικός χάρτης για την ελληνική επανάσταση που αξίζει να δείτε

  1. θερμά συγχαρητήρια! η προσπάθειά σας είναι εξαιρετική. Αν θέλετε κάποια επικοινωνία ονομάζομαι Χρόνης Βάρσος και ασχολούμαι με τα στρατιωτικά (χερσαία και ναυτικά) γεγονότα της Επανάστασης chvarsos@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *