Στο Πολεμικό Μουσείο το «Αρχείο Εφημερίδων» του αείμνηστου Ιστορικού Σαράντου Καργάκου

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση πως το Πολεμικό Μουσείο θα διαφυλάξει με θρησκευτική ευλάβεια το πολύτιμο «Αρχείο Εφημερίδων» του Σαράντου Καργάκου, καθώς και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για τη δωρεά, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος προς τη σύζυγο του Ιστορικού κ. Ιωάννα Δ. Κώττα – Καργάκου, σε συνάντηση που είχε μαζί της – παρουσία και της κόρης της και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου – στο Πολεμικό Μουσείο.

Με δεδομένο εξάλλου, -πως ο Σαράντος Καργάκος υπηρέτησε, εκτός των άλλων, με αφοσίωση την επιστήμη και την εκπαίδευση, αλλά και -με το γεγονός πως με τη διδασκαλία του μετέφερε τον ορθό λόγο και τον απέραντο πλούτο της παραγωγής του, καθώς και τις αρετές και τις παραινέσεις του και προς τα Στελέχη Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Λιάσκος επεσήμανε πως το Πολεμικό Μουσείο θα αναδείξει και θα προβάλει το συγκεκριμένο «Αρχείο», με τον ανάλογο τρόπο, όπως αρμόζει στο ανάστημα και την πολιτεία που διέκρινε τον ακάματο Ιστορικό, φιλόλογο, δοκιμιογράφο και αρθρογράφο στο διάβα της ζωής του.

Η κ. Ιωάννα Δ. Κώττα – Καργάκου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου για τα καλά του λόγια και την αποδοχή της δωρεάς της, ευχόμενη απεριόριστη επιτυχία στην αποστολή και το έργο του Μουσείου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση της συζύγου του Σαράντου Καργάκου στα «Διοράματα» του Πολεμικού Μουσείου και με τον κ. Λιάσκο να της απονέμει Τιμητικό Δίπλωμα, καθώς και το Λεύκωμα «1821 Τα Άρματα του Αγώνα» – μια συλλεκτική Έκδοση, με την οποία «έπεσε η αυλαία» των επετειακών δράσεων του Πολεμικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

naftemporiki.gr

, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *