Συνάντηση φοιτητών με τις πρυτανικές αρχές για τη διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις για την κίνηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των ναρκωτικών στο ΑΠΘ, καθώς είχε στις 30/10 συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές. Τα όσα συνέβησαν μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω, στην ανακοίνωση:

Αγαπητοί συμφοιτητές, συμφοιτήτριες,

Την Τρίτη (30/10/2018) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Πρύτανη και τους κ.κ. Αντιπρυτάνεις, όσον αφορά την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός του Πανεπιστημιακού χώρου. Η ανταλλαγή απόψεων κράτησε αρκετή ώρα.

Εκφράσαμε την πρόθεση μας να εντατικοποιήσουμε την προσπάθειά μας, ώστε να ασκηθεί πίεση στις αρμόδιες αρχές, πρόταση με την οποία συμφώνησαν ομόφωνα τα μέλη της πρυτανείας. Από την πλευρά τους μας διεβεβαίωσαν ότι ασκούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, οι οποίες όμως από κοινού εκφράστηκε η άποψη ότι δεν έχουν φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η συλλογή 2.000 και πλέον υπογραφών ήταν η αρχή, ώστε να γιγαντωθεί η ανάδειξη του ζητήματος του ναρκεμπορίου που ταλανίζει τόσα χρόνια το Πανεπιστήμιό μας και να κινητοποιηθούν, έστω και δια της υπογραφής, χιλιάδες φοιτήτριες και φοιτητές, κάτι που σε τέτοια κλίμακα δεν έχει προηγούμενο. Από την πλευρά μας, ο νέος στόχος είναι η συνέχιση συλλογής υπογραφών μέσω της γνωστοποίησης της λίστας και στα υπόλοιπα πολυάριθμα τμήματα του ΑΠΘ.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι υπογραφές είναι χιλιάδες και ο αριθμός τους τείνει ολοένα να μεγαλώνει ραγδαία, αλλά και της υπάρχουσας πίεσης χρόνου, ζητούμε την στήριξη φοιτητριών και φοιτητών από άλλα τμήματα, πέραν της Φιλοσοφικής Σχολής, με σκοπό να μας βοηθήσουν στον συντονισμό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μη συμμετοχή τους σε ψηφοδέλτια παρατάξεων για να μην αμαυρωθεί η ανεξάρτητη αυτή φοιτητική κίνηση.

Η επόμενη κίνηση που θα κάνουμε θα είναι να στείλουμε μια επιστολή-ερώτηση στην αστυνομία, θέτοντας εν ολίγοις το ερώτημα γιατί, ενώ έχει λάβει ρητή άδεια από την Σύγκλητο να παρεμβαίνει στο θέμα της διακίνησης, δεν παρεμβαίνει. Ήδη η συλλογή υπογραφών έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι της Φιλοσοφικής Σχολής και επίσης έχει κινητοποιήσει τους καθηγητές, οι οποίοι για πρώτη φορά συλλέγουν υπογραφές, που έχουν ξεπεράσει τις 700.

Βοηθήστε όλοι ώστε η τραγική αυτή κατάσταση στο Πανεπιστήμιο να λάβει την οριστική της λύση. Για οποιαδήποτε αίτηση συμμετοχής στην προσπάθεια, παρακαλώ στείλτε μήνυμα στην παρακάτω σελίδα, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την άμεση επικοινωνία”.

Η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των ναρκωτικών στο ΑΠΘ 

https://www.facebook.com/actionagainstdrugsAUTH

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *