ΒΙΝΤΕΟ – Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κατά Τσίπρα και Ιερώνυμου για τη συμφωνία

Οργισμένες δηλώσεις τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έκανε σήμερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μεταξύ άλλων ο σεβασμιότατος δήλωσε πως ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία κι ότι έπραξε καθ’ υπέρβαση της εξουσίας του.

Επιπλέον επιτέθηκε και στην κυβέρνηση: «Έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας. Υπεύθυνος για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται είναι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος». «Πήγαν να παγιδεύσουν την εκκλησία πετώντας μας από το μισθολόγιο, θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους», κατέληξε.

Στη συνέχεια ο Πειραιώς τόνισε ότι η εκκλησία διοικείται βάσει του συνοδικού θεσμού «όπως ακριβώς οι Άγιοι Απόστολοί μας παρέδωσαν» και επισήμανε ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο πρώτος μεταξύ 81 ίσων. «Η ορθόδοξη εκκλησία είναι συνοδική και όχι ενός ανδρός αρχή όπως η Παπική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Σεραφείμ υποστήριξε ότι «Θέλουν να καταστήσουν ανίσχυρη την εκκλησία αλλά θα βρουν μπροστά τους την Ευρώπη και την ΕΣΔΑ» και προειδοποίησε ότι αν κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο με αυτό το περιεχόμενο, θα καταθέσει άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Δείτε τα όσα δήλωσε σήμερα, στο παρακάτω βίντεο:

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *