Χριστός Ανέστη! Κανείς μην φοβάται πια θάνατο!

π. Γεώργιος Λέκκας – ΑΝΤΙΦΩΝΟ

Επειδή ο κόσμος εξήλθε της Βασιλείας, η Βασιλεία του Θεού εισήλθε στον κόσμο με σκοπό να τον ξανακερδίσει όλο. Ο θάνατος έγινε πύλη της Αιώνιας Ζωής, ο πόνος δεν είναι πλέον αδικαίωτος και το Κακό αυτοϋπονομεύεται την ίδια στιγμή που μοιάζει να κατισχύει. Η Βασιλεία του Θεού βαίνει, έτσι, λάθρα αλλά προοδευτικά έως την πλήρη ανατροπή της επάρατης τάξης του κόσμου.

Χριστός Ανέστη! Κανείς μην φοβάται πια θάνατο!

Τίποτα δεν μπορεί ν’ αντισταθεί πια στο Φως, διαπερνά τους τοίχους που χωρίζουν τα σπίτια μας και μάς ζεσταίνει όλους μαζί ακόμα κι όταν ζούμε σαν ξένοι. Το φως της ημέρας είναι πλέον για όλους μας μια αγκαλιά και το σκοτάδι που φοβόσουν μικρός κυοφορεί νέο φως που μάς ενώνει και άλλο. Ό,τι αποκαλούμε ζωή είναι απλώς προετοιμασία για μόνιμη έκθεση σε απόλυτη φωτοχυσία.

Χριστός Ανέστη! Κανείς μην φοβάται πια θάνατο!

Τί κι αν γερνάς; Απ’ όταν γεννήθηκες, ένα μικρό λαμπερό προσωπάκι αστράφτει μέσα σου και κάθε μέρα που ζεις, ζητά να ομορφαίνει και άλλο. Έχει δικό του ρυθμό αύξησης, ο χρόνος του δεν ακολουθεί τα ρολογάκια που ξέρουμε, ανεβαίνει μέσα σου σπειροειδώς και συχνά με μικρές ή και μεγάλες εκρήξεις και δεν ησυχάζει ποτέ μέχρις ότου το ντυθούμε ολόκληροι, ζωντανοί ή ακόμα και πεθαμένοι!

Χριστός Ανέστη! Κανείς μην φοβάται πια θάνατο!

Και λίγο ν’ αγαπήσει κανείς με τον τρόπο που αγαπά ο Χριστός, επιθυμεί να καεί όλος για να ζήσει αλλιώς. Θάνατος είναι πλέον ό,τι μάς χωρίζει από τον Χριστό και όλους τους άλλους και ζωή μόνο ό,τι μάς ενώνει μαζί τους. Και λίγο ν’ αγαπήσει κανείς τον Χριστό δεν φοβάται πια θάνατο, γιατί η αγάπη του Χριστού μετέβαλε από κατάρα σε ευλογία τον θάνατο. Με τον θάνατό μας σβήνει απλώς φωσάκι αχνό για να λάμπει στο εξής αιωνίως εκτυφλωτικό.

Χριστός Ανέστη! Κανείς μην φοβάται πια θάνατο!

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *