Τα Εθνικά Θέματα και η Κρισιμότητα τους με προβολή στις Εκλογές της 21ης Μαίου

“Τι δεν μας λέει το Πολιτικό Σύστημα για τα μετεκλογικά του σχέδια στην Εξωτερική Πολιτική και τις σχέσεις με την Τουρκία.”Στις “Αντιθέσεις”, το προεκλογικό κλίμα, που στη συντριπτική του πλειοψηφία οδηγεί στις κάλπες της 21ης Μαΐου χωρίς καμία συζήτηση για τα μεγάλα εθνικά θέματα και τις τεκτονικές γεωπολιτικές αλλαγές και την θέση της Ελλάδας στρατηγικά, σε αυτές τις ανακατατάξεις.

Τι συμβαίνει σε όλο το πλέγμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Κυπριακό, την Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της Τουρκίας και οι ενδείξεις και οι απτές συμπεριφορές του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ο ρόλος των μεγάλων παικτών ισχύος και το πώς οι ΗΠΑ ερμηνεύουν την κατάσταση στην περιοχή και τι επιδιώκουν;
– ” Πακέτο” ή “βήμα-βήμα” στα Ελληνοτουρκικά;
Οι εκλογές της 14ης Μαΐου στη Τουρκία, οι προβλέψεις και τι σηματοδοτούν οι εξελίξεις κατόπιν για την Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή και τις διεθνείς τοποθετήσεις συμμαχιών.
Οι εξελίξεις στο Σουδάν, οι εμπλεκόμενοι και η ελληνική διπλωματική και όχι μόνο παρουσία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ομογενείς, η υπόθεση εξαγωγής του Predator από την Ελλάδα και οι άγνωστες τυχόν παρενέργειες της υπόθεσης

Υπάρχει μορατόριουμ “παρουσίας” για τα νησιά μας, τις πτήσεις και τις ασκήσεις, σε ποια βάση και με ποιους όρους;
– Η Χάγη και τι κρύβετε πίσω από την φράση “οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο”;
– O ΙΜΟ και οι άγνωστες προεκτάσεις του “TurkAegean
Τι σηματοδοτεί η αντιπαράθεση Δύσης – με Κίνα, Ρωσία, Ιράν, οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η επαναπροσέγγιση των Αραβικών κρατών, η ακήρυχτη σύγκρουση στην Αφρικανική Ήπειρο, οι εξελίξεις στη Σινική Θάλασσα και ο ρόλος των BRICS στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι.

– Στο στούντιο των “Αντιθέσεων” ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής.
Στην εκπομπή καταθέτουν με παρεμβάσεις την οπτική τους οι:
Μαίρη Μπόση, Καθηγήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ειδικεύεται σε θέματα διεθνούς πολιτικής βίας και διεθνούς ασφάλειας.
Παναγιώτης Παύλος, Ερευνητής -Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Όσλο και Αρθρογράφος/ Αναλυτής των Ελληνοτουρκικών θεμάτων
Θέμης Τζήμας Νομικός, διδάκτορας δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ και μεταδιδακτορικός ερευνητής και
Δημήτρης Σταθακόπουλος, Νομικός – Δρας Παντείου Πανεπιστημίου ( Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός ) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών (ΕΤΕΜ) του Παν. Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ)

Τα Εθνικά Θέματα και η Κρισιμότητα τους με προβολή στις Εκλογές της 21ης Μαίου – YouTube

defencepoint

, , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *