ΒΙΝΤΕΟ – Ένας έφηβος στην Κατοχή, ένα συγκλονιστικό Ντοκιμαντέρ του Νίκου Ζάππα

Ένα ντοκιμαντέρ του Νίκου Ζάππα Βασισμένο στο βιβλίο του Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλου

Η περίοδος της κατοχής της Eλλάδας κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, αποτελεί μια από τις σκοτεινότερες περιόδους της Eλληνικής ιστορίας. Η ολοκληρωτική τριπλή κατοχή της ελληνικής επικράτειας, από τις δυνάμεις του άξονα, φέρνει στην επιφάνεια παλαιές αντιπαλότητες, στρατιωτικές και πολιτικές συγκρούσεις, καθώς και την ευκαιρία ξεκαθαρίσματος παλαιών αλλά και νέων λογαριασμών. Έκτοτε, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για την κατοχή, και, παρά τη χρονική απόσταση από τα γεγονότα, συνεχίζουν να πυροδοτούν οξύτατες αντιπαραθέσεις.

Ο Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος, έχοντας το προνόμιο να είναι γιός του στρατηγού Παναγιώτη Σπηλιωτόπουλου, αξιωματικού με σημαντικές πολεμικές νίκες από τη γραμμή του μετώπου, και εκπρόσωπο της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης του Καίρου, βιώνει ως έφηβος την εποποιία των πολέμων με την Ιταλία και τη Γερμανία, το διπλωματικό και στρατιωτικό παρασκήνιο της εποχής, ενώ συμμετέχει στην Εθνική Αντίσταση, ως μέλος των αντιστασιακών οργανώσεων Π.Ε.Α.Ν. και ΡΑΝ.

60 χρόνια μετά, ο Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος θα επιστρατεύσει τις αναμνήσεις του από την περίοδο αυτή, για να γράψει ένα βιβλίο , με τίτλο “Ένας έφηβος στην κατοχή.

Έρευνα : Τάσος Τσιπλάκος
Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Τάσος Μπαμπάσης
Co Producers : Δήμητρα Κατσαούνη, Τάσος Μπαμπάσης, Τάσος Τσιπλάκος
Ηχοληψία : Πέτρος Σμυρλής
Τεχνικός προϊστάμενος : Γιώργος Μπουλαζιέρης
Σενάριο / Σκηνοθεσία : Νίκος Ζάππας

Υπό την Αιγίδα του ECI (European Communication Institute)
Μια παραγωγή της Pointer Pictures, 2019 – 2022®

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *