Βόρεια Μακεδονία είναι το Κιλκίς

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης

 Στο Κιλκίς έγινε η φονικότερη μάχη του ελληνικού στρατού τον 20ο αιώνα. Η Μάχη του Κιλκίς – Λαχανά στις 19- 21 Ιουνίου 1913. 

Περίπου 9000 Έλληνες στρατιώτες νεκροί. 
Περίπου 7000 Βούλγαροι στρατιώτες νεκροί. 
Περίπου 6000 Βούλγαροι στρατιώτες αιχμάλωτοι. 
Υπολογίστε πόσοι σκοτώθηκαν.
16.000 νεκροί συνολικά, δια 3 ημέρες δια 12 ώρες πόλεμου την ημέρα = 450 νεκροί την ώρα! 

Συγγνώμη, γείτονες της χώρας βορείως της Βόρειας Μακεδονίας. Εσείς τότε δεν υπήρχατε – ή μάλλον υπήρχατε, αλλά οι παππούδες σας πολεμούσαν στο πλευρό των Βουλγάρων. 

Νίκησε λοιπόν ο ελληνικός στρατός! Το Κιλκίς είναι βορειότερα από τη Φλώρινα, απλά κάπως πιο ανατολικά. Λίγο πιο βόρεια από το Κιλκίς, αλλά στον οριζόντιο άξονα που περνάει από τη Φλώρινα, είναι το Μοναστήρι. Το Μοναστήρι βρίσκεται στο ίδιο ύψος (ή ίσως και ελάχιστα πιο νότια), από τη λίμνη Δοϊράνη, που είναι το φυσικό σύνορο του νομού Κιλκίς με την γείτονα χώρα. Η Αχρίδα λίγο πιο δυτικά από το Μοναστήρι. Πολύ κοντά του. 

Κάπου εκεί, τελειώνει και η Μακεδονία προς βορρά. Δεν έχει άλλο. Ποτέ δεν είχε. Η πόλη των Σκοπίων είναι τόσο πιο βόρεια από το Μοναστήρι όσο πιο βόρεια είναι η Θεσσαλονίκη από τη Λάρισα. Μάλιστα, μέχρι το 1913 ήταν η πρωτεύουσα του βιλαετίου του Κοσσυφοπεδίου!

Σιγά σιγά έτσι όπως το πάνε οι γείτονες βορείως της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και οι εν Ελλάδι ανιστόρητοι, θα βγάλουν Μακεδονία και τη Ρουμανία. 

Στις πεδιάδες του Κιλκίς ανθούν κατακόκκινες παπαρούνες! Ο θρύλος λέει ότι συμβολίζουν το αίμα που χύθηκε. Το ίδιο λουλούδι βγαίνει και στα πεδία μεγάλων μαχών του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Κάθε Νοέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο γιορτάζουν τη λήξη του πολέμου φορώντας μία παπαρούνα στο πέτο.

 Στείλτε παρακαλώ 151 παπαρούνες στη Βουλή την Τετάρτη το βράδυ. Να θυμίσουν ή να διδάξουν στους εκπροσώπους μας τι συνέβη εκεί. 

Κατάγομαι από το Κιλκίς, της βορείου Μακεδονίας. Δεν υπογράφω. Ούτε οι 9000 νεκροί υπογράφουν. 

Υπογράψτε μόνοι σας και όνειρα γλυκά.

Υστερόγραφο: Η μοίρα της Βορείου Μακεδονίας κρίθηκε στο Κιλκίς το 1913. Η Ελλάδα την κέρδισε. Πήρε τα εδάφη. Αυτές τις ημέρες θα χάσει όλα τα άλλα: το όνομα, τον αυτοπροσδιορισμό, την ταυτότητα. Επειδή τα εγγόνια των ηττημένων ζήτησαν το όνομα ως εθνότητα ενώ για μας είναι μόνο γεωγραφικό όνομα. Ανατρέπεται η Ιστορία. Ανατρέπονται οι Διεθνείς Συνθήκες. Ανατρέπεται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου. Μας κάνουν το άσπρο μαύρο και μας λένε ότι πρέπει να τους αναγνωρίσουμε λες και άφησε κάποια εκκρεμότητα το Βουκουρέστι. Ψέμα. Δεν άφησε τίποτα άλυτο. Τα έλυσε όλα. Δεν συμβαδίζει με την Συνθήκη του 1913 η Συμφωνία του 2018. Την ανατρέπει.

ΑΝΤΙΒΑΡΟ

, , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Βόρεια Μακεδονία είναι το Κιλκίς

 1. Από τους 300 θα βρεθούν σίγουρα οι 151 (που θα έπρεπε να είναι 180), πρέπει όμως να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες τα εξής:

  Όλοι μας λένε πως ολόκληρος ο κόσμος ονομάζει το γειτονικό μας κρατίδιο ως “Μακεδονία” και ότι και εμείς θα το αναγνωρίσουμε αναγκαστικά έτσι, αφού οι κυβερνώντες μας πριν κάτι χρόνια έδωσαν το όνομα αυτό (FYROM). Το γεγονός όμως είναι ότι η ονομασία αυτή ήταν προσωρινή.
  Σίγουρα ισχύει το “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, αλλά όμως η Ελλάδα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του ονόματος “Μακεδονία”.
  Τα αποκλειστικά δικαιώματα.
  Ποτέ δεν πρόκειται το κρατίδιο αυτό να ονομαστεί έτσι, εφόσον δεν το αναγνωρίσουμε εμείς. Δυστυχώς …οι κυβερνώντες μας. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος ας το ονομάζει όπως θέλει.

  Επίσης, υπάρχει και ένα ιστορικό προηγούμενο.
  Όταν η Αγγλία θέλησε να μπει στην ΕΕ με το όνομα “Μεγάλη Βρετανία”, η Γαλλία αντέδρασε επειδή υπάρχει ένα τμήμα στα βόρεια της Γαλλίας με το όνομα “Βρετάνη”. Αντέδρασαν βέβαια και η Σκωτία και η Ιρλανδία για τους δικούς τους λόγους, η Αγγλία πάντως αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το όνομα “Ηνωμένο Βασίλειο” για να μπορέσει να εισέλθει στην ΕΕ. Και όχι το μέχρι τότε κοινά αποδεκτό της όνομα “Μεγάλη Βρετανία”.

  Να έχετε ακόμη υπόψη σας πως όποιος ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, θα έχει διαπράξει εθνική προδοσία.
  Και άρα θα έχει διαπράξει εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
  Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
  Η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.

  Η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία, θα αρθεί από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις οι νυν κυβερνώντες μας καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
  Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αφού θα επρόκειτο για προδότες. Για καταδικασθέντες από τη Δικαιοσύνη προδότες.
  Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλλεται να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία όποιοι ψηφίσουν υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος.

  Η εσχάτη προδοσία ισχύει και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας. Για να έχει ισχύ ο κάθε νόμος που ψηφίζεται τους βουλευτές, θα πρέπει να υπογραφεί και από τον Πρόεδρο. Ειδάλλως πάμε σε δημοψήφισμα ή σε παραίτηση του Προέδρου. Προβλέπεται από το Σύνταγμα. Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράψει, θα έχει διαπράξει και αυτός εσχάτη προδοσία.

  Τέλος, μόνο με το χάρτη που είχε πρόσφατα και το Deutsche Welle, αποδεικνύεται ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία και άρα με το Φίλιππο και το μέγα Αλέξανδρο. Μόνο τα νότια Σκόπια, που σημαίνει το Μοναστήρι και η Γευγελή, έχουν σχέση με την Αρχαία Μακεδονία.
  Άρα, τι δουλειά έχουν στα Σκόπια τα δεκάδες αγάλματα του μεγάλου Αλεξάνδρου τα οποία έφτιαξαν οι Σκοπιανοί τα τελευταία χρόνια;
  Δε θα έπρεπε πρωτίστως να τους υποχρεώσουμε να τα κατεβάσουν;
  Και βέβαια δεν εννοώ εμένα, δε θα τους υποχρεώσω εγώ. Εννοώ όλους όσους που μας κυβερνάνε τις τελευταίες δεκαετίες.
  http://www.dw.com/image/42447912_303.png

 2. Παράθεμα: Cognosco Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *