Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας μιλά για το συλλαλητήριο, τα χημικά και το καταφύγιο

Το συλλαλητήριο ξεγύμνωσε τους ανθρώπους παλεύοντας το ψέμα με την αλήθεια είπε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

Λίγη ώρα μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαος, ο οποίος βρέθηκε μαζί με άλλους Ιεράρχες στην συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης και μέσα στις χημικές επιθέσεις των αστυνομικών μίλησε στο Διεθνές Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Όπως τόνισε ο Ιεράρχης, στο συλλαλητήριο,  ένιωσε ότι βρέθηκε ανάμεσα σε ένα περήφανο λαό:

“Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είχε αξιοπρέπεια ,ήταν γεμάτο από νέους, φοιτητές , νεαρά ζευγάρια με τα παιδιά τους, που ήρθαν στο Σύνταγμα κρατώντας την Ελληνική σημαία.

Αυτή η εικόνα όλους μας χαροποίησε γιατί είδαμε έναν ωραίο λαό να προσέρχεται ειρηνικά.

Αυτό που ζήσαμε σήμερα, συνεχίζει ο κ. Νικόλαος στο Πρακτορείο Ορθοδοξία ,με τα δακρυγόνα ξεγύμνωσε τους ανθρώπους.

Έδειξε ότι ο λαός είναι αγνός και ότι υπάρχουν και οι κακοήθεις, οι οποίοι όμως με τον τρόπο τους, δε διαλύουν μόνο το συλαλλητήριο αλλά το διαφημίζουν και δείχνουν και την αυθεντικότητα του λαού εναντίον του οποίου έριξαν τα χημικά.

ΉΤΑΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΑΛΜΟ

“Το υπέροχο είναι, λέει ο Σεβασμιώτατος,  ότι αυτή η διαδήλωση έτυχε μικρότερης προετοιμασίας από την προηγούμενη και όμως ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ήταν εκεί και είχε μεγαλύτερη απήχηση ασχέτως από όλα όσα είπε η αστυνομία.

Ήταν συλλαλητήριο με παλμό και ο λαός ήταν εκεί. Αυτό είχε σημασία . Ότι ο λαός ήταν εκεί, τονίζει ο Ιεράρχης.

Για το γεγονός του αποκλεισμού του κόσμου από την διαδήλωση σημείωσε:

“Είναι γεγονός ότι απέκλεισαν τον κόσμο από το να φτάσει στο Σύνταγμα και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες γι αυτό. Απέκλεισαν πούλμαν έξω από την Αθήνα  και άλλους γνωστούς μας, οι οποίοι έφταναν ως ένα σημείο της πόλης και δε μπορούσαν να προχωρήσουν.

Μετά έβλεπες τον κόσμο να ξεχύνεται στους δρόμους, έβρεχε και δεν έφευγε, έπεφταν δακρυγόνα και δεν έφευγε.

Σα να έβλεπε κανείς την “πάλη του ψέματος με την αλήθεια.”

ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας όμως φεύγοντας με μια ομάδα ανθρώπων και άλλους Ιεράρχες από τη διαδήλωση έζησε κι ένα άλλο περιστατικό το οποίο τον ξάφνιασε αλλά η απάντησή του ήταν αποστομωτική:

«Εμείς καθώς φεύγαμε με μια ομάδα λαϊκών, από τη συγκέντρωση όπου παραμείναμε μέχρι το τέλος, περνούσαμε από το υπουργείο οικονομικών όπου ξαφνικά κάποιοι αστυνομικοί που μας είδαν άρχισαν να με καλούν να μπω στο καταφύγιο των επισήμων το οποίο είχαν ετοιμάσει για να αποφύγουμε τα χημικά. Εγώ βέβαια τους απάντησα ότι δεν είμαι επίσημος και δεν είμαι με τους επισήμους αλλά  εγώ είμαι με το λαό κι έφυγα»

Στην ερώτηση του Πρακτορείου Ορθοδοξία για το αν το συλλαλητήριο είχε επιτυχία απάντησε:

“Η άποψή μου είναι ότι το συλλαλητήριο είχε επιτυχία και μάλιστα μεγαλύτερη από την προηγούμενη φορά. Χάρηκα που είδα όλο αυτόν τον κόσμο αλλά λυπήθηκα που έγιναν όλα αυτά.

Πάντως το καλύτερο ντι μπέιτ με το λαό είναι ένα δημοψήφισμα.

Έτσι μιλάει κανείς με το λαό.

Διότι Δημοκρατία είναι να μιλά και ο λαός.»

orthodoxianewsagency.gr

, , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *