Ετοιμαζόταν να ξεπουλήσει αρχαία αντί 600.000 ευρώ

Δεκάδες κτερίσματα της ελληνιστικής περιόδου, που προέρχονται από άγνωστο μνημείο, είχε στην κατοχή του ένας 46χρονος από την Κορινθία ο οποίος συνελήφθη από το Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής ενώ ήταν έτοιμος να τα ξεπουλήσει αντί 600.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για τη δραστηριότητά του, ενώ παράλληλα γνώριζαν ότι το ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές της πολύτιμης συλλογής αρχαιοτήτων είχε κλειστεί κοντά στο γήπεδο του Γυθείου. Γι’ αυτό είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή. Σε έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητο του 46χρονου ανακάλυψαν πλήθος κτερίσματα, που υποψιάζονται ότι προέρχονται από λαθρανασκαφή σε σημαντικό ταφικό μνημείο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το άνω τμήμα μιας μαρμάρινης ενεπίγραφης στήλης με επιγραφή «ΦΙΛΙΠΠΕ ΦΙΛΟΚΡΑΤ…», 46 ατρακτόσχημα μυροδοχεία, 14 λύχνοι, τρία πινάκια, δύο ακέραια δισκάρια, δύο χάλκινα αποτμήματα, ένα γυάλινο αλάβαστρο, επτά χρυσά φυλλόσχημα κοσμήματα, ένα χρυσό ενώτιο σε σχήμα φυτικού κάλυκα, τρία χρυσά περίαπτα, ένα χρυσό φυλλόσχημο περίαπτο, τρεις χρυσές δανάκες με απεικόνιση περιστεριού και τέσσερις σταμνοειδείς πυξίδες.

espressonews.gr

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *