ΒΙΝΤΕΟ – Σάββας Καλεντερίδης 20 χρόνια μετά την παράδοση Οτζαλάν: “Εγώ Γενίτσαρος δεν θα γινόμουν ποτέ”

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που οι Έλληνες πολίτες πάγωσαν από την είδηση: ο Οτζαλάν στα χέρια των Τούρκων με ελληνική συνενοχή! Αυτό που ήταν αδιανόητο να συμβεί είχε γίνει και οι εικόνες του χειροπόδαρα δεμένου Οτζαλάν ,ανάμεσα σε κουκουλοφόρους της ΜΙΤ που τον μετέφεραν αεροπορικώς από την Κένυα στην Τουρκία, ήταν σοκαριστικές!

Ακόμη περισσότερο όμως ήταν σοκ για την ελληνική κοινή γνώμη η αποδεδειγμένη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης στην παράδοση του Οτζαλάν!

20 χρόνια μετά ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας, ο Αξιωματικός του ΕΣ Σάββας Καλεντερίδης, που εκείνη την εποχή υπηρετούσε στην ΕΥΠ, αφηγείται με κάθε λεπτομέρεια όλη την υπόθεση: πως ξεκίνησε, γιατί ο Οτζαλάν έπρεπε να φύγει από τη Συρία, πως βρέθηκε στη Ρωσία και στην Ιταλία, πως ενεπλάκη η Ελλάδα, τι ρόλο έπαιξαν οι ΗΠΑ , ακόμη και το ΔΝΤ! Πως αποφασίστηκε να τον στείλουν στην Κένυα όπου τον συνόδευσε και τον προστάτευσε μέχρι την επιχείρηση απαγωγής του. Τι απάντησε όταν από την Αθήνα του ζήτησαν να τον “πετάξει στο δρόμο”.

Δείτε τη συγκλονιστική αφήγηση του Σάββα Καλεντερίδη για την υπόθεση Οτζαλάν.

militaire.gr

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *