Βουλευτής ΝΔ Στύλιος: Πιθανό ένα τέταρτο μνημόνιο

Αρχικά ο βουλευτής Κώστας Κουκουδήμος έκανε λόγο για 4ο Μνημόνιο, αν και στη συνέχεια απέδωσε την συγκεκριμένη έκφραση σε παρερμηνεία των δηλώσεών του, οι οποίες είχαν “σκωπτικό χαρακτήρα” όπως ο ίδιος τόνισε.

Σήμερα ο Γιώργος Στύλιος επανήλθε στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, χωρίς ωστόσο την… σκωπτική χρειά.Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», ο κ. Στύλιος, δήλωσε:

«Κάτι δεν πάει καλά στα οικονομικά και εφόσον η οικονομία δεν πάει καλά και συνεχίσει να μην υπάρχει ανάκαμψη, να μην υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, πιθανότητα η Ελλάδα θα χρειαστεί χρήματα.

Αν δεν έχει πρόσβαση η κυβέρνηση στις αγορές, παρότι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν «κουμπαρά» 25 δις ευρώ,  σιγά – σιγά βλέπουμε ότι τα χρήματά του τελειώνουν.

Αν αναγκάζεσαι να βγεις στις αγορές με υψηλά επιτόκια 3,5%, γιατί τις αγορές δεν τις ελέγχεις, ούτε το παγκόσμιο κλίμα ελέγχεις και αν δεν έχεις στην άκρη τα δικά σου κεφάλαια, είναι πιθανόν να φτάσεις σε μνημόνια. Το ζήτημα είναι να κάνεις ότι χρειαστεί για να μην φτάσεις εκεί.»Δηλαδή η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τέταρτο μνημόνιο;
Θέλω να πω το εξής: Είναι καταστροφικό να βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και η κυβέρνηση να μην λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να εξαγγέλλει συνεχώς παροχές, διορισμούς και ότι άλλο μπορεί να επηρεάσει για να κερδίσει κάποιες ψήφους παραπάνω, γιατί αυτό γίνεται σε βάρος της οικονομίας της χώρας, και γι’ αυτό έχει διπλή και τριπλή ευθύνη, γιατί είμαστε μετά από 9χρόνια μνημόνια.

Αυτό γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους για να παρασύρει κάποιους σε μια λογική παροχών ότι θα μοιράσει παροχές και χρήματα που μπορεί να μην τα έχει. Ή λέει ότι θα κάνει διορισμούς και προσλήψεις από χρήματα που στην ουσία δεν τα έχει.

Κάποια στιγμή δυστυχώς αυτά τα χρήματα θα χρειαστούν και μπορεί να μην τα έχουμε και να χρειαστεί να προσφύγουμε σε μνημόνιο.

alfavita.gr

https://www.alfavita.gr/politiki/281392_boyleytis-nd-xana-pithano-ena-tetarto-mnimonio
https://www.alfavita.gr/politiki/281392_boyleytis-nd-xana-pithano-ena-tetarto-mnimonio
, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *