Αθανασίου: Η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού [Βίντεο]

H μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού», όπως μας ενημέρωσε ο ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, με αφορμή την εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου στην υπόθεση Novartis, ο Χαράλαμπος Αθανασίου ρωτήθηκε αν η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων και αρχικά απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: «Αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να τα κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια».

Όταν ο δημοσιογράφος επέμενε στην ερώτησή του, είπε: «Δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του διότι αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε».

Κι αφού τελικά δέχτηκε ξανά την ίδια ερώτηση τελικά απάντησε: «Ναι! Είναι στα καθήκοντά του», συντασσόμενος με τη γραμμή Βενιζέλου ότι «μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων και όχι αυτά που τελούνται επ’ ευκαιρία τους έχουν σύντομη παραγραφή και υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής». Ότι, δηλαδή, η μίζα και η δωροδοκία είναι στην άσκηση των καθηκόντων και όχι επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του εκάστοτε υπουργού.

Είπε επίσης ότι η ΝΔ θα ψηφίσει κατά συνείδηση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βενιζέλος: Παράνομη η έρευνα για Novartis με κυβέρνηση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ [Βίντεο]

Το Μαξίμου ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Μετά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τον σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis» σχολίασε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι “η μίζα είναι στα καθήκοντά του υπουργού” και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην Υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες», σημείωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών» συμπληρώνει το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

tvxs.gr

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *