Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Ομιλίες, κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση προγραμματίζονται και φέτος ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πιο συγκεκριμένα, για την Κυριακή 21 Απριλίου (ώρα 11:30) έχει προγραμματιστεί η κεντρική εκδήλωση μνήμης της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» (λ. Στρατού). Τους χαιρετισμούς των επισήμων θα ακολουθήσει ομιλία του διεθνολόγου και διευθυντή ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνου Φίλη με θέμα «Τουρκία, Quo Vadis: Εξωτερική πολιτική και εσωτερικές δυναμικές στα χρόνια του Ερντογάν». Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου (ώρα 12:00), θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των μαρτύρων της Γενοκτονίας, στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας (επί της οδού Διαλέττη 4) από τον αρχιμανδρίτη Στεπανός Πασαγιάν, ενώ η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου θα κάνει μια σύντομη αναδρομή στη Γενοκτονία των Αρμενίων.

PONTOS NEWS

, , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *