Η Unesco και το National Geographic προβάλλουν την Αρχαία Ολυμπία

Δύο κορυφαίοι, παγκόσμιοι οργανισμοί, η Unesco και το National Geographic, επέλεξαν να προβάλλουν την Αρχαία Ολυμπία στην ταξιδιωτική πλατφόρμα Περιηγήσεις στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

Η εν λόγω πλατφόρμα, η οποία εγκαινιάζεται με την ευκαιρία του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προωθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας στο παγκόσμιο κοινό, ως έναν από τους 34 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης, αποτελώντας για την Ολυμπία και την Ηλεία ένα τεράστιο ποιοτικό άλμα στην προβολή των μνημείων και των αξιών τους.  

Παράλληλα, η ανωτέρω επιλογή δείχνει και το συγκριτικό πλεονέκτημα που αποτελεί η Ολυμπία για την Ελλάδα, ενώ αποτελεί σημαντική ευκαιρία προβολής του τόπου και των σύγχρονων ποιοτικών χαρακτηριστικών του. «Είναι μια επιτυχία που ανοίγει νέους ορίζοντες στην περιήγηση της Ολυμπίας», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει και η διευθύντρια του Κέντρου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. «Στόχος του προγράμματος είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι: Να διαμένουν περισσότερο στους προορισμούς, να αποκτούν εμπειρία του τοπικού πολιτιστικού αποθέματος και του φυσικού περιβάλλοντός του, καθώς και βαθύτερη γνώση και εκτίμηση των αξιών της παγκόσμιας κληρονομιάς», προσέθεσε.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο δήμος αποφάσισε τη δημιουργία προωθητικού υλικού το οποίο θα παρουσιάζει στην πλατφόρμα Unesco – National Geographic την Ολυμπία και την ευρύτερη περιοχή σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την επίβλεψη της National Geographic, σε ότι αφορά τις προδιαγραφές του έργου.

Τέλος, στο πλαίσιο της δημιουργίας του προωθητικού υλικού, θα βιντεοσκοπηθούν μεταξύ άλλων τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας εν γένει.

tornosnews.gr

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *