Ερντογάν: Μας ενδιαφέρει κάθε σπιθαμή του Αιγαίου και της Μεσογείου

Στις εξελίξεις στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο αλλά και τη Θράκη αναφέρθηκε σε ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σήμερα Τρίτη ξεκίνησε επίσημα η νέα νομοθετική χρονιά του τουρκικού Κοινοβουλίου. 

«Μας ενδιαφέρουν άμεσα οι εξελίξεις σε κάθε σπιθαμή της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας. Όπως είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, έτσι είναι καθήκον μας να κάνουμε τα ίδια σε περιοχές στα Βαλκάνια και την Ευρώπη» δήλωσε. 

Έχοντας επίγνωση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών προκλήσεων της φιλοξενίας 3,8 εκατομμυρίων Σύρων, η Τουρκία δεν προτίθεται να τους «φιλοξενεί για πάντα» τόνισε ακόμη ο Ερντογάν. 

Συνολικά 360.000 Σύροι επέστρεψαν σε περιοχές που «εκκαθαρίστηκαν από τρομοκράτες» με τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας… Η Τουρκία θα εγκαταστήσει 1 εκατ. Σύρους σε 140 χωριά και 50 περιοχές που θα εγκατασταθούν στη συριακή ζώνη ασφαλείας με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία επειδή τρομοκράτες απειλούν τα σύνορα, εμποδίζοντας την επιστροφή των Σύρων πολιτών πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, βάλλοντας κατά των κουρδικών δυνάμεων. 

Η Τουρκία, επέμεινε, βρίσκεται στη Συρία λόγω τρομοκρατικής απειλής… Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, την πολιτική και διοικητική ενότητα των Σύρων. 

SKAI

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *