Κόντρα ιστοσελίδας της Κομοτηνής με τον Λεβέντ Σαδίκ για άρθρο που τον κατηγορεί ως όργανο της τουρκικής διείσδυσης

Το komotinipress.gr έλαβε εξώδικη δήλωση από τον κ. Λεβέντ Σαδίκ, αναφορικά με το άρθρο του συντάκτη Νίκου Αρβανίτη, που αναρτήθηκε διαδικτυακά την από 10-7-2019 στο διαδικτυακό μας τόπο, με τον τίτλο «Ποιος προετοιμάζει ‘’πολλαπλό χτύπημα’’ στην καρδιά της Ελληνικής Θράκης;». (παραθέτεται το άρθρο στο τέλος)

Στο εξώδικο του ο κ. Λεβεντ Σαδίκ, ζητά την ανάκληση ολόκληρου του άρθρου, των σχολίων του συντάκτη, τα οποία τα θεωρεί όλα συκοφαντικά και αβάσιμα. Παρά το ότι ζητήσαμε από τον κ. Λεβέντ Σαδίκ (δια της συνηγόρου του) να απαντήσει στο άρθρο, διατυπώνοντας τη δική του θέση, προσφερόμενοι να την δημοσιοποιήσουμε αυτούσια χωρίς κανένα σχόλιο, δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε. Η πρόσκλησή μας να απαντήσει ουσιαστικά στο συγκεκριμένο άρθρο, έγινε διότι το άρθρο αποτύπωνε ουσιαστικά προσωπικές αξιολογικές κρίσεις και συμπεράσματα του αρθρογράφου, που επιχειρούσε να ερμηνεύσει συμπεριφορές και δράσεις του κ. Λεβέντ Σαδίκ, με αναγωγές στην Θράκη και ευρύτερα.

Αν η συγκεκριμένη ανάλυση-αποτύπωση απόψεων δεν απέδιδε τις πραγματικές προσωπικές επιδιώξεις και συμπεριφορές του ιδίου του κ. Λεβέντ Σαδίκ, ήταν μια ευκαιρία να διεξαχθεί ένας γόνιμος διάλογος, όπου ο ίδιος θα κατέθετε τις δικές του θέσεις, προς άρση των αμφισβητήσεων και σε απάντηση των απόψεων που διατύπωνε ο αρθρογράφος. Ο ίδιος, επέλεξε να μας αποστείλει εξώδικο για να ανακαλέσουμε το άρθρο γνώμη του κ. Αρβανίτη.

Εμείς ως μέσο, που σέβεται τον αναγνώστη και επιδιώκει την πολυφωνία και την αποτύπωση όλων των απόψεων, θα παραθέσουμε τόσο το επίδικο άρθρο όσο και το εξώδικο του κου Λεβεντ Σαδίκ ώστε να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους. Πρόθεση μας δεν ήταν ούτε η προσβολή της τιμής και της υπόληψης του, ούτε η δημιουργία ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων, αλλά η κριτική και αποτίμηση της συμπεριφοράς του ως επιχειρηματία και ως πολιτικού προσώπου, ιδιότητες που την μεν πρώτη ο ίδιος επιδιώκει να ανοιχτά να προβάλλει, ενώ την δεύτερη τεχνηέντως θα ήθελε να υποβαθμίσει. Εξάλλου, το Δίκτυο της Hellas Press Media (thessalonikipress.gr, ioanninapress.gr, xalkidikipress.gr, serrespress.gr, dramapress.gr, thasospress.gr, nestospress.gr, kavalapress.gr, xanthipress.gr, komotinipress.gr, evrospress.gr) στα δέκα (10) χρόνια λειτουργίας με περισσότερα από 350.000 άρθρα δεν έχει καμιά αγωγή και συνεπώς καταδικαστική απόφαση για προσβολή τιμής η υπόληψης, αλλά και γενικά καμιά καταδίκη

Ως τέκνο πρώην βουλευτή του οποίου το μνημόσυνο κάθε χρόνο προσελκύει στην Θράκη πολιτικά πρόσωπα της Τουρκίας (όπως φέτος ήταν η Μεράλ Ακσενέρ Πρόεδρος του κόμματος των Τούρκων Εθνικιστών), με ιδιαίτερα έντονη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να γνωρίζει ότι ως πρόσωπο ευρείας δημοσιότητας, είναι υποχρεωμένος να ανέχεται οξεία και δηκτική κριτική.

Εμείς είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις δικές του θέσεις, εφόσον το επιθυμεί για να εξαλείψει με τα δικά του λόγια κάθε «άδικη» κατά την κρίση του κριτική, όμως δεν πρόκειται να σωπάσουμε σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας, τα οποία έχουμε κάθε δικαίωμα να αξιολογούμε και να σχολιάζουμε. Δεν δημιουργούμε γεγονότα, σχολιάζουμε και καταθέτουμε προσωπικές απόψεις με βάσει τις γνώσεις και την μόρφωσή μας, αξιολογώντας γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Θράκης με πρωταγωνιστή και τον ίδιο.

Αυτό είναι, εκτιμούμε, αποδεκτό και διακριτό απ’ όλους.Με εκτίμηση και σεβασμό στους αναγνώστες μας
Η συντακτική ομάδα της komotinipress.gr

Το άρθρο γνώμης του Νίκου Αρβανίτη:

Έχει αρκετές φορές επισημανθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα διαφαινόμενο σχέδιο μακρόπνοης τουρκικής διείσδυσης στην Ελληνική Θράκη μέσα από την δημιουργία παράλληλων δομών (θρησκευτικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών, υγιειονομικών, και κυρίως οικονομικών/εμπορικών), που στόχο έχει την δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι μπορεί το σημερινό καθεστώς της Τουρκίας να “αλωνίζει” στην Ελληνική Θράκη με το γνωστό παιχνίδι “μειονοτικών κατασκευών” παγιώνοντας μία οιωνεί εξωχώρια παρουσία στο εσωτερικό της Ελλάδας, κάτι που εντάσσεται και στην τακτική που ακολουθεί το ΚΙΕΦ/DEBPartisi.

Για τα τουρκικά συμφέροντα η περιοχή της Ελληνικής Θράκης έχει γεωπολιτική σημασία και για αυτό το λόγο εφαρμόζονται συγκεκριμένες πολιτικές με τη μορφή συγκεκαλυμμένων επιχειρήσεων με φορείς υλοποίησης οργανώσεις,επιχειρήσεις, σύλλόγους, προβεβλημένες προσωπικότητες θέτοντας -μέχρι στιγμής- σε υποδεέστερη προτεραιότητα τις ενδομειονοτικές και πολιτικές διαφορές (κοσμικοί, θρησκευόμενοι) με κοινό παρανομαστή τον τουρκικό εθνικισμό.

Μία από αυτές τις “επιχειρήσεις” είναι ταυτόσημη με τις δραστηριότητες της οικογένειας Αχμέτ Σαδήκ και ιδιαίτερα του υϊού Λεβέντ , ο οποίος (αυτο)προβάλλεται ως εμβληματική και ηγετική παρουσία χωρίς όμως να τυγχάνει καθολικής αποδοχής και περιορίζεται κυρίως στους μηχανισμούς που προς το παρόν τον αποδέχονται και τον αναδεικνύουν, εξασφαλίζοντας του και μία σχετική οικονομική ευρωστία με αντάλλαγμα την υπακοή και την πιστή εφαρμογή του εκπονηθέντος σχεδίου, στο οποιό εντάσσεται καιη πρόσφατη ενασχόλησή του με συσκευαστήριο κερασιών. Ο ίδιος, το 2006, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Τurkiye», είχε αποκαλύψει ότι ο Ερντογάν τού έδωσε την πολιτική ευχή να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για το δίκιο των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Ωστόσο για την ώρα φαίνεται πως ο Σαδίκ επέλεξε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες,  ενώ όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που κατηγορούν τον κ. Λεβέντ Σαδήκ για καιροσκοπισμό.

Στο άνω περιγραφέν πλαίσιο, ιδιαίτερη είναι η σημασία που αποδίδεται για την συντήρηση της εικόνας της “οικογενείας του αδικοχαμένου Α. Σαδήκ” στην διοργάνωση και τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου κάθε Ιούλιο στην Κομοτηνή όπου συνήθως επιχειρείται η “αγιοποίηση” της μνήμης Σαδήκ με την διαρκώς αναβαθμιζόμενη παρουσία επιτελείου αξιωματούχων και πολιτικών προσωπικοτήτων από Ελλάδα, Τουρκία και βαλκανικές χώρες, πάντα βέβαια υπό την αιγίδα -μέχρι στιγμής- του καθεστώτος Ερντογάν.

Διερευνώντας στα πλαίσια του “εθιμικού” ρεπορτάζ τις λεπτομέρειες για το φετινό 24ο ετήσιο μνημόσυνο, διαπιστώσαμε ότι με άκρα μυστικότητα η οικογένεια Σαδήκ έχει φροντίσει να κρατήσει μακριά απο τη δημοσιότητα τους υψηλούς προσκεκλημένους από την Τουρκία. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από τον χώρο της μειονότητας, μάθαμε ότι δύο είναι οι πιο βασικοί σημαντικοί καλεσμένοι για το 2019: η κ. ΜΕΡΑΛ ΑΚΣΕΝΕΡ και ο κ. ΕΚΡΕΜ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ

Η κ. Μεράλ Ακσενέρπρόεδρος του “Iyi Parti” (Καλό Κόμμα) έχει μεγάλη δημοτικότητα και θεωρείται ένα «φρέσκο» πρόσωπο στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας, παρά του ότι έχει μακρά πολιτική ιστορία. Για πολλούς είναι κάτι σαν μια δεύτερη Τσιλέρ, χωρίς όμως την σκιά της διαφθοράς που έριξε την Τσιλέρ με το σκάνδαλο ΣΟΥΣΟΥΡΛΟΥΚ. Συντάσσεται με τους ακραίους εθνικιστές κατά της Ελλάδας και έχει διατυπώσει ανοιχτές διεκδικήσεις για ελληνικά νησιά.

Ο κ. Εκρέμ Ιμάμογλουο νεοκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, προβάλλεται ως το αντίπαλο δέος του Ρ. Τ. Ερντογάν αν και είναι ακόμη πρόωρο να υποστηρίξει κανείς κάτι τέτοιο. Οι επόμενες εκλογές στην Τουρκία αναμένονται το επετειακό 2023 και, προς το παρόν, σενάρια για πρόωρες δεν υπάρχουν.Ο 49χρονος Ιμάμογλου δεν είναι σήμερα κυρίαρχος ούτε καν μέσα στο κόμμα του, ένα κόμμα το οποίο έχει ζήσει σοβαρές εσωτερικές κρίσεις τα τελευταία χρόνια,Η αντίθεση στον Ερντογάν είναι που ώθησε μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων στις αγκάλες του υποψηφίου του CHP, και όχι το αυτόφωτο του τελευταίου.Η σαρωτική εκλογή του ενδέχεται τώρα να ξυπνήσει ακόμη και σενάρια «ανατροπής» του Ερντογάν στα μυαλά πολλών εντός και εκτός Τουρκίας.

Τί θελουν λοιπον οι δύο εχθροί του σημερινού τουρκικού κατεστημένου στην Θράκη και κυρίως για ποιό λόγο τους προσκαλεί (εάν κι εφόσον ισχύει η πληροφορία) ο κ. Λεβέντ Σαδήκ;

Οι πιθανές απαντήσεις, όπως τις κατέγραψε η δημοσιογραφική έρευνα, συνοψίζονται στα εξής:
1.Στα πλαίσια της προετοιμασίας του τελικού χτυπήματος (όταν κι εφόσον αποφασισθεί) κατά του Ρ. Τ. Ερντογάν οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου δημιουργούν πυρήνες υποστηρικτών εντός και κυρίως εκτός Τουρκίας, οπότε η Ελλάδα προσφέρεται τόσο για τα αντιτουρκικά της αισθήματα όσο και για τον ισχυρό μειονοτικό πυρήνα που διαθέτει.
2.Καθώς το μνημόσυνο συμπίπτει με την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, δίνεται η ευκαρία με αφορμή την μεγάλη ανατροπή στην Πόλη να γινουν δηλώσεις σκληρές και ακραίες που ουσιαστικά θα στρέφονται κατά του Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν και των συνεργατών του.
3. Σε αυτό το πλαίσιο ιδιαίτερη κριτική αναμένεται δεχθουν ο Χαλήτ Ερέν και ο γιός του Αμπντουλαχ τους οποίους οι κοσμικοί κατηγορούν για την πολιτική τους στην (Ελληνική) “Δυτική” Θράκη η οποία δέχεται ιδιαίτερες πιέσεις από τις δομές του πολιτικού ισλάμ.
4. Ο Λεβέντ Σαδήκ προσπαθεί να επιβιώσει οικονομικά και πολιτικά και προσπαθεί να μεταπηδήσει όσο είναι καιρός στη νέα πολιτική πραγματικότητα της Τουρκίας που ίσως δημιουργήσει και νέο περιβάλλον δράσης, κάτι που διαφαίνεται και με την στάση της νέας ηγεσίας του ΚΙΕΦ. Άλλωστε η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος της μειονότητας διαμηνύει το μέγεθος των διεργασιών που συντελούνται στο εσωτερικό της χωρίς να ακολουθεί κατ’ανάγκη τις παραινέσεις του τουρκικού προξενείου.
5. Δεν αποκλείεται να βρισκόμαστε και σε μία κίνηση ανασύνταξης του τουρκικού εθνικιστικού δικτύου στην Ελληνική Θράκη που προσπαθεί να κινηθεί ενωτικά με ένα μείγμα ακραίων ισλαμιστών και κοσμικών/κεμαλικών εθνικιστών επιδιώκοντας και την ανάδειξη μίας νέας πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας που θα έχει μία πιο ξεκάθαρη στόχευση!
6. Δεν αποκλείεται να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα reality check ξένων κύκλων που επιθυμούν να ανατρέψουν το καθεστώς Ερντογάν εκμεταλλευόμενοι ΟΛΕΣ τις συγκυρίες. Στην προκειμένη χρονική στιγμή η Θράκη βρίσκεται σε μία περίοδο παρατεταμένης υπολειτουργίας του τοπικού κλιμακίου της ΕΥΠ και της ΥΠΥ με εμφανή την υποτονική δράση/αντίδραση του κρατικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15μηνών,γεγονός που δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την εκτέλεση οποιουδήποτε σχεδίου χωρίς αντίσταση/αντίδραση.
7. Όσοι επιθυμούν την κλιμάκωση των διμερών σχέσεων και την ένταση μέχρι του σημείου θερμού επεισοδίου επέλεξαν τις πλέον κατάλληλες συνθήκες με μία νεοεκλεγείσα κυβέρνηση που δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό της και δεν θα μπορέσει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με έναν -ίσως-εξοργισμένο Ρ. Τ. Ερντογάν ο οποίος μπορεί να μεταφέρει την ένταση από το Αιγαίο στη Θράκη ή την Κύπρο ανοίγοντας ταυτόχρονα πολλά μέτωπα για την Ελληνική Διπλωματία.
8. Σκηνικό έντασης μπορεί να διαγραφεί και στο εσωτερικό της Ελληνικής Επικράτειας με συντονισμένες και συγχρονισμένες αντιδράσεις κατά της σημερινής (άτυπης) ηγεσίας της μειονότητας και του πολιτικού φορέα που την εκπροσωπεί. Η ένταση αυτή μπορεί να πυροδοτήσει και αντιδράσεις από ακραίους εξτρεμιστικούς κύκλους.

Το σίγουρο είναι οτι η δημοσιογραφική έρευνα δεν μπορεί παρά να καταγράψει μία σειρα πληροφοριών, ειδήσεων κι εκτιμήσεων.

Σειρά έχει το οργανωμένο Ελληνικό Κράτος με τις δομές της Κοινότητας των Πληροφοριών καθώς οφείλουν να προστατέψουν το Εθνικό Συμφέρον και να ανασυνταχθούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα 14 ημερών εξασφαλίζοντας την απαραίτητη πληροφόρηση για τον Έλληνα Πρωθυπουργό διασφαλίζοντας την Εθνική Ασφάλεια και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην Θρακική Γη.

Ο Κίνδυνος πλέον είναι ορατός….

komotinipress.gr & komotinipress.gr

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *