Αυστραλία: Δήμαρχος πόλης κρατά σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και λέει ότι φοίτησε σε «μακεδονικό» σχολείο

Οργή στην ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης προκάλεσε η ενέργεια της Emilia Lisa Sterjova, δημάρχου της αυστραλιανής πόλης Whittlesea, η οποία έκανε μια προκλητική ανάρτηση στο Facebook. Πρόσφατα έδωσε το παρών σε τελετή αποφοίτησης «Μακεδόνων» μαθητών, που ολοκλήρωσαν «με επιτυχία τη μελέτη τους» στη «μακεδονική» γλώσσα, στους οποίους δίνει θερμά συγχαρητήρια που μαθαίνουν τη «γλώσσα» τους, ενώ σημείωσε ότι και εκείνη φοίτησε σε «μακεδονικό σχολείο» και είδε πώς η γλώσσα την βοήθησε να συνδεθεί καλύτερα με την «κοινότητά» της.

«Να παραιτηθεί ή τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη», απαιτούν Έλληνες της Μελβούρνης από την δήμαρχο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του neoskosmos.com. Στη σελίδα της στο Facebook η Emila Sterjova δέχθηκε πολλά επικριτικά σχόλια, ενώ με το ζήτημα που προέκυψε ασχολήθηκε και η Herald Sun. Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξένησε και δηλώσεις του ομογενή παράγοντα της περιοχής Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορεί την δήμαρχο ότι «διχάζει» την τοπική κοινωνία. «Πρέπει να χαρακτηριστεί ανεπιθύμητη στους χώρους 18 ελληνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Whittlesea εκτός και αν ζητήσει συγγνώμη ή παραιτηθεί», είπε ο Γ. Παπαδόπουλος. Στην περιοχή Whittlesea ζουν χιλιάδες Έλληνες, ενώ μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι και οι ομογενείς Κρις Παυλίδης και Μαίρη Λάλιου.

Η Emilia Sterjova, με νεότερη ανάρτησή της, δηλώνει έκπληκτη με τις αντιδράσεις που έφταναν, όπως ισχυρίζεται, μέχρι και σε απειλές για τη ζωή της, καθώς και απειλές για την απομάκρυνσή της από τη δημαρχία, και απειλές για αποπομπή της από το πολιτικό κόμμα στο οποίο είναι μέλος. Επίσης, διευκρινίζει ότι η δημοσίευση μιας φωτογραφίας του θέματος –προφανώς είναι μια φωτογραφία που την έδειχνε να κρατά σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και η οποία δεν φαίνεται πλέον στη σελίδα της– δεν είχε ως σκοπό να προσβάλλει ή να είναι μια πράξη ασεβής προς οποιοδήποτε μέλος της κοινότητας.

PONTOS NEWS

, , , , , , , , , ,

1 thought on “Αυστραλία: Δήμαρχος πόλης κρατά σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και λέει ότι φοίτησε σε «μακεδονικό» σχολείο

  1. Οι Πρεσπες αυτα φερνουν. Και ειμαστε ακομη στην αρχη. Εχουυ μαζευετει πολλες υαινες γυρω γυρω που φιλοδοξουν να κατασπαραξουν τις σαρκες ενος παρηκμασμενου Ελληνισμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *