Εαρινή Ασπίδα: Νέα εισβολή στη Συρία εξαπολύει ο Ερντογάν

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σε απάντηση για τις επιχειρήσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων αυτήν την εβδομάδα. «Η επιχείρηση Εαρινή Ασπίδα, που ξεκίνησε μετά την αισχρή επίθεση της 27ης Φεβρουαρίου στο Ιντλίμπ συνεχίζεται με επιτυχία», υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η Άγκυρα δεν προτίθεται να έρθει σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η οποία στηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού. Αναμένει όμως από τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να σταματήσουν οι επιθέσεις των συριακών δυνάμεων και να αποσυρθούν στα όρια που καθορίστηκαν με τη συμφωνία του Σότσι, πρόσθεσε.

«Ο μοναδικός σκοπός μας είναι να σταματήσουμε τις σφαγές του συριακού καθεστώτος, τη ριζοσπαστικοποίηση, τη μετανάστευση», φέρεται να είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Υποστήριξε εξάλλου ότι η Τουρκία, κάνοντας χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα, θα στοχοθετήσει μόνο τους στρατιώτες του συριακού καθεστώτος και «εκείνα τα στοιχεία» στην Ιντλίμπ που επιτέθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις. Ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε επίσης ότι έχουν «εξουδετερωθεί» μέχρι στιγμής 2.200 Σύροι στρατιώτες, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, 8 ελικόπτερα, 103 άρματα, δεκάδες οβιδοβόλα και 3 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας.

slpress

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *