ΗΧΗΤΙΚΟ -Ο καθηγητής Γ. Κοντογιώργης για την επιτροπή του 1821: “Φέρονται σαν ξεπεσμένοι άρχοντες, τους ενοχλεί ο Καποδίστριας”

Για όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητος μίλησε την Τετάρτη ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Κοντογιώργης, στον Γιώργο Καλαρρύτη και στον παραπολιτικά fm.

Ο καθηγητής ξεκίνησε με μια αναφορά στο πρόβλημα της κομματοκρατίας στην Ελλάδα και την αναντιστοιχία κράτους και κοινωνίας.

Στην συνέχεια ο κ. Κοντογιώργης αναφέρθηκε στην επιτροπή για το 1821 όπου κατακεραύνωσε τις απόψεις που εξέφρασαν μέλη της για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι φέρονται σαν ξεπεσμένοι άρχοντες που μόνος τους στόχος είναι να αποδομήσουν την ελληνική ταυτότητα. Μάλιστα χαρακτήρισε την οπτική με την οποία βλέπουν την ελληνική επανάσταση ως οπτική κακομοιριάς.

Τέλος, ο καθηγητής αναφέρθηκε στους λόγους που ο Καποδίστριας έγινε στόχος από την επιτροπή, την λατρεία της επιτροπής στον Αδαμάντιο Κοραή και την ήττα του ελληνισμού από την βαυαροκρατία και τους ιδεολογικούς απογόνους της.

Ακούστε τα όσα είπε ο Γιώργος Κοντογιώργης παρακάτω:

Τέλος, δείτε τα όσα είχε πει ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου στο Cognosco team για την ελληνική επανάσταση και την επιτροπή για το 1821

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *