Σύμβουλος Πρωθυπουργού: Λάθος η στήριξη στον Χαφτάρ- Θα πρέπει να ζήσουμε με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο για κάποιο διάστημα

Ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και υπέρμαχος της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία, άσκησε κριτική στις επιλογές της Ελλάδας στη Λιβύη, ενώ για το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο είπε κυνικά: «θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό για κάποιο διάστημα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ.Ντόκος τόνισε πως η επιλογή στήριξης του Χαφτάρ ήταν λανθασμένη: «Έχει αλλάξει το momentum της σύγκρουσης. Από εκεί που είχαμε επενδύσει και εμείς όταν φαινόταν ότι έχει το πάνω χέρι, πλέον φαίνεται ότι χάνει στο πεδίο των μαχών και ίσως οι πολιτικές του μέρες να είναι μετρημένες».

Και για την αλλαγή ρότας της χώρας μας είπε: «Από την άλλη, έχουμε μια ομάδα κρατών, που όλο και διευρύνεται και θεωρεί ότι το στρατιωτικό κομμάτι αυτό έφτασε στο τέλος του και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό, άρα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία δημιουργίας νέας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Υπάρχει βέβαια και η στάση της Τουρκίας ως προς τις διαπραγματεύσεις, που είναι προβληματική σε κάθε επίπεδο».

Όσο για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Σάρατζ, ανέφερε: «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο μας προβληματίζει παρά πολύ, αλλά δυστυχώς προβληματίζει μόνο εμάς. Έχουμε, βέβαια, δηλώσεις συμπαράστασης από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι υψηλή προτεραιότητα για εκείνους. Θα ήθελα να μην υπήρχε, αλλά δεν θα το ανταλλάξω με κάποιο άλλο δικό τους συμφέρον. Άρα φοβάμαι ότι είναι μία πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει να ζήσουμε για ένα διάστημα, μέχρι να βρούμε τρόπους να το υπονομεύσουμε και να το ακυρώσουμε».

newsbreak.gr

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *