ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ: Το συγκλονιστικό βίντεο του Ναυτικού Μουσείου

Ένα εξαιρετικό βίντεο, αφιερωμένο στον αγώνα των Ελλήνων κατά των Περσών στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, εξέδωσε το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, σε συνεργασία με την Dole Hellas.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το κείμενο της ανάρτησης:

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ. στο Στενό της Σαλαμίνας ο συμμαχικός ελληνικός στόλος αντιμετώπισε με απαράμιλλο θάρρος τον διπλάσιο σε αριθμό στόλο των Περσών. Σε εκείνη τη στενή λωρίδα θάλασσας, δεν συγκρούστηκαν με σφοδρότητα μόνο πλοία και άνδρες, αλλά και δύο πολιτισμοί, δύο κοσμοθεωρίες.

Οι ενωμένοι Έλληνες νίκησαν τους εισβολείς Πέρσες και έσωσαν τις πατρίδες τους από την υποδούλωση. Με τη νίκη τους έθεσαν τη βάση για να αναπτυχθεί ο ελληνικός κλασικός πολιτισμός, το θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού. Για αυτό το λόγο η Ναυμαχία της Σαλαμίνας θεωρείται κομβικό γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας.

Παρουσιάζεται trailer του video παραγωγής του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ιστορικής ναυμαχίας. Σύντομα ολόκληρο το video θα είναι διαθέσιμo στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου.

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *