ΒΙΝΤΕΟ – Πολεμώντας το ’21, διαδικτυακή παρουσίαση

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσίασαν διαδικτυακά το βιβλίο των Τάσου Χατζηαναστασίου και Μαρίας Κασιμάτη «Πολεμώντας το ’21, Οι σημαντικότερες συγκρούσεις του Αγώνα της Ανεξαρτησίας στη στεριά και τη θάλασσα, μέσα από τις πηγές».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00.

Για το βιβλίου μίλησαν: ο κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, ο κ. Τάσος Χατζηαναστασίου, Δρ. Ιστορίας, Εκπαιδευτικός και ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος, Ιστορικός.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μέσα στις σελίδες του παρόντος βιβλίου ζωντανεύουν οι ήρωες και οι ηρωίδες του Αγώνα, οι θρίαμβοι αλλά και οι αποτυχίες των Ελλήνων του ’21, οι ηρωικές πράξεις αλλά και οι στιγμές δειλίας και ηθικής κατάπτωσης, το άφθαστο μεγαλείο αλλά και οι μικρότητες του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, μίας από τις μεγαλύτερες Επαναστάσεις της νεότερης Ιστορίας. Με βάση τα απομνημονεύματα των αγωνιστών και την ελληνική, τουρκική και βρετανική βιβλιογραφία, περιγράφονται με επιστημονική εγκυρότητα, νηφαλιότητα και τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι σημαντικότερες συγκρούσεις της εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Άποψη των συγγραφέων είναι ότι η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε ένα σπουδαίο κατόρθωμα που πρέπει να αναδεικνύεται και να προβάλλεται στις πραγματικές του διαστάσεις, χωρίς υπερβολές και χωρίς εξιδανικεύσεις, αλλά και χωρίς τη συμπλεγματική υποβάθμιση των θυσιών, των επιτευγμάτων, των αμέτρητων πράξεων γενναιότητας και αυτοθυσίας για την απελευθέρωση του Γένους.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του μεγάλου Γάλλου ιστορικού Marc Ferro, ο οποίος απεβίωσε την παραμονή της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *