Τουρκικό δάκτυλο στη δολοφονία Κατσίφα καταγγέλλει Αλβανός δημοσιογράφος

Ο Αλβανός δημοσιογράφος Kastriot Myftaraj αναφερόμενος στην υπόθεση δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, έκανε λόγο για μέρος ενός σχεδίου της Τουρκίας που επιδιώκει τη διάσπαση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται σε «χοντρό ψέμα», ενώ τα όσα καταγγέλλει για τη δολοφονία Κατσίφα, προκάλεσαν την αντίδραση και του βουλευτή της ελληνικής μειονότητας, Βαγγέλη Ντούλε.

Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος κ. Myftaraj ισχυρίζεται ότι η Τουρκία έφτασε στο σημείο να δώσει και αμοιβή στην αλβανική αστυνομία για τον ρόλο της στη δολοφονία Κατσίφα. Πιο αναλυτικά η ανάρτησή του Αλβανού δημοσιογράφου γράφει τα εξής: «Το ψέμα έχει γίνει πολύ χοντρό γιατί έχουν πανικοβληθεί. Την πρώτη μέρα λένε ότι τον σκότωσαν γιατί έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αλλά μετά βγαίνουν έξω και λένε ότι αυτοκτόνησε. Κάτι δεν πάει καλά εδώ … Τώρα η άρνηση είναι χειρότερη από τον φόνο … Εννοείται ότι η αυτοκτονία είναι ένα ηλίθιο αστυνομικό ψέμα…»

»Η εξήγηση αυτής της αναίτιας δολοφονίας θα πρέπει να αναζητηθεί στη στενή συνεργασία της Αλβανικής Κρατικής Αστυνομίας με την Τουρκική Αστυνομία και Χωροφυλακή … Η Τουρκία ενδιαφέρεται να σκοτώνει η αλβανική αστυνομία Έλληνες της μειονότητας καθώς αυτό δημιουργεί εντάσεις και επιπλοκές μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που στρογυλοκάθονται στην Αλβανία δεν παραλείπουν να προσφέρουν ανταμοιβές για τέτοιες δολοφονίες, εκμεταλλευόμενες τη φιλία που δημιουργήθηκε μεταξύ Αλβανών και Τούρκων αστυνομικών…»

»Δεν είναι τυχαίο ότι το γεγονός έλαβε χώρα μήνες αφότου ο Ardi Veliu ανέλαβε επικεφαλής της κρατικής αστυνομίας, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Τουρκία και είναι γνωστός για στενούς δεσμούς με τους Τούρκους. Ένα τέτοιο γεγονός έγινε στην πρώτη ελληνική εθνική εορτή που ήταν επικεφαλής ο Veliu … Η δολοφονία του Κατσόφα ήταν μια μυστική ενέργεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην οποία χρησιμοποιήθηκε η αλβανική κρατική αστυνομία».

Δριμύ “κατηγορώ” του Ντούλε

Ορμώμενος από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για την επέτειο δολοφονίας του Κατσίφα, τοποθετήθηκε δημόσια και ο επικεφαλής του κόμματος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλες. Κατά τον βουλευτή τα «αλβανικά τεχνάσματα» όπως τα αποκαλεί, είναι υπεύθυνα για την εδώ και χρόνια απόκρυψη της αλήθειας για την υπόθεση δολοφονίας.

Σε αυτά ένταξε και το πρόσφατο πόρισμα της εισαγγελίας που απέδιδε τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε… αυτοκτονία. Αλλά και για τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης που λόγω των ημερών καταπιάνονται τακτικά με το ζήτημα και μάλιστα όχι με ιδιαίτερα κολακευτικό τρόπο για τον Κατσίφα, είπε ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. «Η εισαγγελία λέει ότι αυτοκτόνησε, ενώ η αστυνομία την ημέρα του συμβάντος είπε ότι σκοτώθηκε. Ποιον να εμπιστευτούμε;» δήλωσε ο βουλευτής κ. Ντουλές.

Ταυτόχρονα, διοργανώνονται για αύριο Κυριακή μία σειρά από μνημόσυνα σε Ελλάδα και Κύπρο, εις μνήμην του νεαρού άνδρα που δολοφονήθηκε, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο στους Βουλιαράτες.

Slpress – 30/10/2021

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *