ΒΙΝΤΕΟ – Κων. Λαµπρόπουλος: «Στρατηγικές & επιχειρησιακές πτυχές της Επανάστασης σε ξηρά και θάλασσα»

“Οι Έλληνες του 1821 είχαν μία στρατηγική κουλτούρα επιβίωσης, η οποία συνοψιζόταν στα συνθήματα ‘Ελευθερία ή Θάνατος’ και ‘Να διώξουμε την Τουρκιά ή να χαθούμε όλοι’. Η γενναιότητα φυσικά δεν φτάνει από μόνη της, δεδομένων των πολύ διαφορετικών δυνατοτήτων των αντιπάλων σε στεριά και θάλασσα. Αυτό όμως που είναι πολύ σημαντικό, και προκύπτει από τις μαρτυρίες και ξένων, είναι πως οι Έλληνες ήταν εξαιρετικά δυσκατάβλητοι και διατηρούσαν την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης ακόμη και με πενιχρά μέσα”.

Τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Δήμος Ζωγράφου διοργάνωσε την επετειακή εκδήλωση «1821-2021: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία. Η Ιστορία – Τα Γεγονότα – Τα Πρόσωπα».

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον προαύλιο χώρο της Βίλας Ζωγράφου και για πρώτη φορά, ιστορικοί και ερευνητές παρουσίασαν συγκλονιστικά στοιχεία, που φώτισαν πτυχές του Αγώνα των Ελλήνων και της πορείας δύο αιώνων ελεύθερου εθνικού βίου.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου (Στρατηγικός Αναλυτής – Ιστορικός), με τίτλο: «Στρατηγικές και επιχειρησιακές πτυχές της Επανάστασης σε ξηρά και θάλασσα».

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *