Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, Ιωάννης Θ. Μάζης, άνοιξε θεματικές συζήτησης και προβληματισμού για τις Γεωπολιτικές Δυναμικές, τις προοπτικές, τα λεπτά σημεία και τα πραγματικά ερωτηματικά της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας.
Ο γνωστός καθηγητής βρέθηκε χθες (12/11) στο στούντιο των «Αντιθέσεων» σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση- προσέγγιση των μεγάλων θεμάτων της Γεωπολιτικής και της αναδιάταξης Στρατηγικών, μεγάλων – μεσαίων και περιφερειακών παικτών ισχύος.
Ο Ιωάννης Μάζης , Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μίλησε μεταξύ άλλων για:
-Τις Γεωπολιτικές Δυναμικές στον Αρκτικό Κύκλο, τον Ειρηνικό , την Μεσόγειο και το ρόλο «κλειδί» της Ανατολικής της λεκάνης.
-Προοπτικές, λεπτά σημεία και τα πραγματικά ερωτηματικά της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας και της επέκτασης της Συμφωνίας Ελλάδας- ΗΠΑ , για την θέση της Ελλάδας.
-Η πολιτική κρίση με την παραίτηση Ζάεφ, η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη μέρα
-Η κινητικότητα ευρύτερα στα Δυτικά Βαλκάνια τι μπορεί να σηματοδοτεί
Δείτε παρακάτω ένα σημαντικό απόσπασμα από τη χθεσινή του παρουσία στο Κρήτη TV και τον Γιώργο Σαχίνη:
Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή: