ΒΙΝΤΕΟ – Ξενάγηση στην έκθεση «Πανοπλίες – Η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα» από τον Δημήτρη Κατσίκη

Η έμπνευση και δημιουργία της έκθεσης “Πανοπλίες – Η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα” αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία του κ. Δημητρίου Κατσίκη ο οποίος μετά από πολύχρονη και εμπεριστατωμένη μελέτη κατάφερε να αναβιώσει την αρχαία τέχνη του αρματοποιού στο σήμερα και να προσφέρει στο κοινό έργα υψηλής αισθητικής αλλά και επιστημονικής αξίας.

Η έκθεση προσφέρει το ιστορικό πανόραμα των κύριων τυπολογιών κατασκευής πανοπλίας, καλύπτοντας το διάστημα από την ύστερη ελλαδική ως την ύστερη βυζαντινή εποχή, φέρνοντας στο προσκήνιο μία παράδοση και ιστορία περίπου 3.000 χρόνων.

Ως Cognosco Team είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενηθούμε από τον Δ. Κατσίκη και το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά και να μας ξεναγήσει ο ίδιος ο δημιουργός στην έκθεση. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δημήτρη Κατσίκη και το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας για την φιλοξενία!

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά πραγματοποιεί βιωματικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Πανοπλίες – η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα» από εξειδικευμένο προσωπικό για σπουδαστές και μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων (διάρκεια ξενάγησης: 60 λεπτά – ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα ανά ομάδα/σχολικό τμήμα, με απαραίτητη τηλεφωνική προκράτηση στα τηλ. 211 411 00 44 ή 6907-292002)

Η έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την τεχνολογία.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 18:00

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *