Ψηφιακή Έκθεση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Δίκτυο Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, διοργανώνει ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό θέαμα, μια ψηφιακή Έκθεση, στο Περίπτερο 6 του Εκθεσιακού Κέντρου, Οδός Εγνατίας 154 (Περίπτερο των Εθνών), από τις 10-18 Σεπτεμβρίου. Οι ώρες επισκέψεων για το κοινό είναι από τις 16:00 μέχρι τις 22:00 τις καθημερινές και από τις 10:00 μέχρι τις 22:00 τα Σαββατοκύριακα.

Η ψηφιακή Έκθεση αυτή, με την χρήση νέων τεχνολογιών θα δώσουν ένα εντυπωσιακό και συγκινητικό θέαμα στον επισκέπτη μέσω μιας 15λεπτης «διηγηματικής» διαδρομής που θα παρουσιάζει την Ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και την διαδρομή τους μέχρι τον τελικό ξεριζωμό, 100 χρόνια πριν. Επιπλέον, πλούσιο αρχειακό υλικό, βίντεο και λογοτεχνικά κείμενα θα είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες.

Η κεντρική ιδέα του θεάματος ταξιδεύει τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, υποστηρίζοντας το αφήγημα της «επιτυχίας» των ξεκληρισμένων βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες, που μεγαλούργησαν κι ανέστησαν την «καινούργια πατρίδα» και όχι του θρήνου για τις «αλησμόνητες» πατρίδες.

, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *