Η Academy of Ideas διδάσκει αρχαία Ελληνική και ξένη φιλοσοφία-Cognosco Προτάσεις

Στο Cognosco Team δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στην σφαιρική μόρφωση, καθώς θεωρούμε πως η υπέρμετρη εξειδίκευση και μονομέρεια όχι μόνο στενεύουν τον πνευματικό και διανοητικό μας ορίζοντα, αλλά και μας στερούν χρήσιμα εργαλεία για να προσλάβουμε τον κόσμο γύρω μας. Ενώ ο βασικός μας στόχος είναι η ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας μας, αναγνωρίζουμε και πως έξω από τα όρια μας βρίσκονται σημαντικές πηγές σκέψης και γνώσης. Στη νέα σειρά «Cognosco Προτάσεις» θα κάνουμε μικρά αφιερώματα σε συγγραφείς και δημιουργούς που θεωρούμε πως αξίζουν την προσοχή μας.
Μάριος Νοβακόπουλος

Το Youtube δεν είναι χρήσιμο μόνο όταν ψάχνουμε για μουσική, κριτικές ηλεκτρονικών συσκευών ή κωμικά βίντεο. Πολλά κανάλια είναι αφιερωμένα σε εκπαιδευτικούς σκοπούς: μπορεί κανείς να μάθει ιστορία, αστρονομία, γεωγραφία… Ξεχωριστή θέση έχουν δημιουργοί βίντεο που ασχολούνται με την φιλοσοφία και γενικότερα τη διανόηση, ακόμη περισσότερο δε με την ελληνική.

Για τους αγγλομαθείς μας φίλους έχουμε να προτείνουμε ένα πολύ υψηλής ποιότητας κανάλι που είμαστε βέβαιοι πως θα κερδίσει την προσοχή τους. Η Academy of Ideas είναι καρπός της δουλειάς δύο αδερφών, οι οποίοι υπό το σύνθημα “ελεύθερα μυαλά για μια ελεύθερη κοινωνία” έχουν αφοσιωθεί στην παραγωγή προσιτών αλλά εμπεριστατωμένων βίντεο φιλοσοφίας και ψυχολογίας, με στόχο την όσο μεγαλύτερη και ευρύτερη μόρφωση του κοινού.

Προφανώς όποιος θέλει να διαδώσει τις αρετές της φιλοσοφίας θα ξεκινήσει από τα πρώτα, ακριβά πετράδια της: την δημιουργία της αρχαίας Ελλάδας:

 

Εισαγωγή στο έργο του Ηρακλείτου

 

Δημόκριτος

 

Εισαγωγή στον Σωκράτη

 

Από την άλλη υπάρχει πλούσιο υλικό για ξένους φιλοσόφους, όπως ο Νίτσε:

 

Ή ψυχολόγους όπως ο Γιούνγκ

Καλή διασκέδαση!

Ο Καναδός αγιογράφος Jonathan Pageau φέρνει την ορθόδοξη θεολογία στο σήμερα: Cognosco Προτάσεις

, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *