Οι Βλάχοι της Βουλγαρίας εντάχθηκαν στην Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία

Κατερίνα Χούμπα – 18/07/2023 – ΕΡΤ

Η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία (Π. Β. Α.) υποδέχτηκε, ύστερα από αίτημά τους, ένα καινούργιο μέλος στους κόλπους της, την Ένωση Βλάχων Βουλγαρίας.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Βλάχων Βουλγαρίας, κ. Νικόλα Νικόλωφ, υπέγραψαν, το Σάββατο, 8 Ιουλίου, στα Ιωάννινα, το πρωτόκολλο προσχώρησης της Ένωσης στην δύναμη της Π.Β.Α., παρουσία πολλών μελών των Δ.Σ. και της Π.Β.Α..

Ο κ. Νικόλωφ, υπέγραψε, ότι η Ένωση Βλάχων Βουλγαρίας αποδέχεται πλήρως τους σκοπούς και τους στόχους της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας και τάσσεται στο πλευρό των υπολοίπων μελών της στον κοινό αγώνα των βλαχόφωνων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαγειρίας, ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος, καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ και όλων των Συλλόγων – Μελών της Π. Β. Α. την Ένωση Βλάχων Βουλγαρίας και συνεχάρη τον κ. Νικόλωφ για την απόφασή τους να ταχθούν έμπρακτα υπέρ των σκοπών και των στόχων των απανταχού βλαχοφώνων και ευχήθηκε άριστη και αγαστή συνεργασία με τους βλαχόφωνους αδελφούς της Βουλγαρίας.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα, η ιστορία και ο πολιτισμός της, παραμένουν πάντα το μητροπολιτικό σημείο αναφοράς των απανταχού βλαχοφώνων.

Πηγή: Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *