Έτσι ήταν η Κωνσταντινούπολη πριν από την άλωση, τον Μάιο του 1453 (Εικόνες)

Εντυπωσιακή είναι η αναπαράσταση της Κωνσταντινούπολης πριν την Άλωση στις 29 Μαΐου του 1453 όπως αποτυπώνεται στις παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο

Οι εικόνες που φέρνει στη δημοσιότητα το τουρκικό μέσο Κarar, δείχνουν την αίγλη της Κωνσταντινούπολης ενώ μέσα από αυτές  ξεπροβάλλουν η Αγία Σοφία καθώς και εμβληματικά μνημεία της εποχής.

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης ήρθε μετά την πολιορκία της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’.

Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453. Η άλωση αυτή της Κωνσταντινούπολης, σήμανε και το τέλος της υπερχιλιετούς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Απόρροια της Άλωσης ήταν η ανελέητη συνέχιση της εδαφικής προώθησης των Τούρκων στην Β. Αφρική και στην Κεντρική Ευρώπη. Κατά τα τέλη του 17ου αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία έφτασε στο απόγειό της, απειλώντας την Βιέννη. Πολλές φορές η Άλωση της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιείται από τους ιστορικούς ως γεγονός που σηματοδοτεί το τέλους του Μεσαίωνα και την έναρξη της Αναγέννησης και της Εποχής των Ανακαλύψεων. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών συμφωνούν στο ότι η μαζική μετακίνηση πολλών Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη στην Ιταλία λόγω της Άλωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του περιεχομένου και της φιλοσοφίας που ακολούθησαν τα πρόσωπα της Αναγέννησης.

konpoli8

 

konstantinoupoli2
konstantinoupoli3
konstantinoupoli4
konstantinoupoli6
konstantinoupoli7
konpoli2065
, , ,

1 thought on “Έτσι ήταν η Κωνσταντινούπολη πριν από την άλωση, τον Μάιο του 1453 (Εικόνες)

  1. Ντροπή “Οι εικόνες που φέρνει στη δημοσιότητα το τουρκικό μέσο Κarar, δείχνουν την αίγλη της Κωνσταντινούπολης ενώ μέσα από αυτές ξεπροβάλλουν η Αγία Σοφία καθώς και εμβληματικά μνημεία της εποχής.” — όχι και το τούρκικο “karar”.

    Καταρχήν είναι της Γάλλου Illustrator Antoine Helbert
    Τα γνήσια και η πηγή http://www.antoine-helbert.com/fr/portfolio/annexe-work/byzance-architecture.html

    Έτσι τα φαντάστηκε η Antoine Helbert και είναι μια ωραία απεικόνιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *