Δημήτρης Σταθακόπουλος: “Θέλουν να αρπάξουν χωρίς αντίσταση”

Επαγρύπνηση και ετοιμότητα εν’ όψει της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, εφιστά ο διδάκτωρ του Παντείου Παν/μίου και Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών μελετών του Πα.Πει. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτρης Σταθακόπουλος, μετά την χθεσινή δήλωση Ερντογάν ότι επιθυμεί λύση win-win, δηλαδή να κερδίσουν και οι δυο πλευρές.

Μέσα από τον STAR FM και την εκπομπή «Ήρθε η Ώρα», ο κ. Σταθακόπουλος δηλώνει, ότι μετά από 40 χρόνια μελετών του ιστορικού και κοινωνιολογικού γίγνεσθαι της Τουρκίας, είναι βέβαιο ότι ο Ερντογάν άλλα λέει και άλλα εννοεί και εμείς θα πρέπει να πάμε με “λίστα” στην συνάντηση μαζί του, ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στις όποιες προκλήσεις δεχτούμε.

Η καλοπιστία από ελληνικής πλευράς, έχει εκληφθεί από τους γείτονες, ως αδυναμία. Και το κακό παράδειγμα της συμφωνίας με τα Σκόπια, οδηγεί την Τουρκία να δρομολογεί και να διεκδικεί ανάλογη συμφωνία και στο Αιγαίο, χωρίς αντίσταση και συναίνεση.

, , , ,

1 thought on “Δημήτρης Σταθακόπουλος: “Θέλουν να αρπάξουν χωρίς αντίσταση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *