Στο Βερολίνο ο Οίκος του Ενός, ο πρώτος κοινός ναός Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων

JANUARY 18, 2019

Θεμελιώθηκε χθες στο Βερολίνο ο πρώτος ναός στην Ευρώπη, που θα φιλοξενεί τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, δηλαδή Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους.

Στο εσωτερικό του ναού αυτού -που θα ονομάζεται ο οίκος του ενός- θα υπάρχουν τρία τμήματα, δηλαδή μια εκκλησία, μια συναγωγή και ένα τζαμί. Ωστόσο, στο κέντρο του θα κυριαρχεί ένας κοινός χώρος προσευχής. Συνολικά, το κόστος ανέγερσης θα ανέλθει στα 43 εκατ. ευρώ, το ένα τρίτο από τα οποία θα προέρχεται από το ομοσπονδιακό κρατίδιο του Βερολίνου.

Ειδικότερα, ένα κομμάτι θα δοθεί από την ευαγγελική εκκλησία της Γερμανίας, ένα μέρος από την εβραϊκή κοινότητα του Βερολίνου, ενώ θα συνεισφέρουν και αρκετές μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες της χώρας.

Οι εργασίες ανοικοδόμησης αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στο 2022, δίχως ωστόσο να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για την ημερομηνία αυτή, καθώς εξακολουθούν και υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το τελικό κόστος της κατασκευής.

Πηγή: https://hellasjournal.com/2019/01/sto-verolino-o-oikos-toy-enos-o-protos-koinos-naos-christianon-moysoylmanon-kai-evraion/

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *