Πανηγυρίζει o Zάεφ και μιλά για σκέτο Μακεδονία

Πανηγυρίζει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα, και συνεχίζει να κάνει λόγο για “Μακεδονία”, αντί του “Βόρεια Μακεδονία” όπως προστάζει η Συμφωνία.

Με σημερινή του ανάρτηση στο Twitter, ο Ζάεφ σημειώνει:

“Η Μακεδονία είναι μέρος του δημοκρατικού κόσμου.  Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι τώρα είμαστε μια σταθερή και ασφαλής χώρα. Δημιουργούμε μια ευκαιρία για όλους τους πολίτες. Πάμε μπροστά, ήρθε η ώρα για την οικονομία!”

Μητσοτάκης στον Economist: Δεν θα αποκαλούσα κάποιον «προδότη» ακόμη και αν διαφωνώ

Την πεποίθησή του ότι η Συνθήκη των Πρεσπών που ψηφίστηκε θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ετήσιο συμπόσιο του περιοδικού Economist με τον αρχισυντάκτη Ντάνιελ Κλάιν, πρόσθεσε όμως ότι “δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία, ούτε θα υποστήριζα την βία που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες”.

Ερωτηθείς για τις εθνικές εκλογές είπε ότι είναι πολύ πιθανόν να γίνουν το Μάιο. “Θα είναι πολύ δύσκολο για τον κ. Τσίπρα να μην κάνει εκλογές το Μάιο” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα είναι καλό για την χώρα καθώς δεν λύνονται τα προβλήματα με μία ψήφο εμπιστοσύνης…Επιπλέον σημείωσε ότι οι επενδυτές θέλουν ένα καθαρό τοπίο.

Άγκυρα: Φεύγει το εμπόδιο για ένταξη της «Μακεδονίας» σε ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Την έγκριση της Συμφωνίας Πρεσπών χαιρετίζει η Άγκυρα, σημειώνοντας πως πλέον δεν υπάρχει το εμπόδιο του ζητήματος της ονομασίας για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι αναφέρει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» τη γειτονική χώρα ενώ σημειώνει ότι η Τουρκία την είχε αναγνωρίσει με τη συνταγματική της ονομασία από όταν κήρυξε την ανεξαρτησία της.

Επισημαίνει επίσης ότι το ζήτημα της ονομασίας αποτελούσε εμπόδιο επί 27 χρόνια στις διαδικασίες ένταξης της γείτονος σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

star.gr


, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *