Ο Γ. Καραμπελιάς μιλά για τη σημασία της Επανάστασης και απαντά στους “αποδομητές” της ιστορίας

Ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς μιλά για τη σημασία της Επανάστασης και απαντά στους “αποδομητές” της Ιστορίας.

Το μήνυμα της επετείου πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο συγγραφέας μιλά για τον κίνδυνο που διατρέχει και πάλι η Ελλάδα να βρεθεί σε συνθήκες υποταγής σχεδόν 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Σχολιάζει τους σύγχρονους πολιτικούς και διανοούμενους που υποβαθμίζουν τη σημασία της Επανάστασης, λέγοντας πως ήταν «αποκλειστικό δημιούργημα ξένης παρέμβασης των δυτικών».

Μιλά για το αφήγημα του «νεοελληνισμού» που έχει δημιουργηθεί από τους «αποδομητές» της Ιστορίας και που εύκολα μπορεί να παραχωρήσει τη θέση του σε μια νέα πολυπολιτισμική κοινότητα όπου δεν θα υπάρχουν πια κυρίαρχες ταυτότητες.Κάνει λόγο για διαστρέβλωση και αποσιώπηση της Ιστορίας, φέρνοντας ως παράδειγμα όσους αμφισβητούν ακόμη και το χορό του Ζαλόγγου, υποστηρίζοντας πως οι γυναίκες σπρώχτηκαν από τους άνδρες τους και έπεσαν.

«Η Ελληνική Επανάσταση είναι μια προσπάθεια ανασύστασης από τους Έλληνες αυτών που είχαν χάσει με την άλωση της Κωνσταντινούπολης» τονίζει ο συγγραφέας, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους του Έλληνες να μην ξεχνούν την Ιστορία τους.

, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *