Επιστολή φοιτητριών/ών και αποφοίτων του Τμήματος ΙΦΕ προς τον Υπουργό Παιδείας
Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις της κοινότητας των φοιτητριών/ών και των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (Ι.Φ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της κοινότητας των αποφοίτων του Τμήματός μας στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σε σχέση με τη δυνατότητα των αποφοίτων του Τμήματος Ι.Φ.Ε. να αξιοποιηθούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο και το νέο σύστημα διορισμών:

Στο «Nέο Λύκειο» υπάρχει μια σειρά υποχρεωτικών μαθημάτων που μπορούν να διδάξουν, οι απόφοιτοι του Τμήματος Ι.Φ.Ε., όπως η Ιστορία της Α΄ Λυκείου, η Ιστορία της Β΄ Λυκείου, η Φιλοσοφία της Β΄ Λυκείου, η Ιστορία των Κοινωνικών Επιστημών της Γ΄ Λυκείου, καθώς επίσης και μαθήματα επιλογής όπως ο Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός της Α΄ Λυκείου και η Ιστορία της Τέχνης της Γ΄ Λυκείου.

Με βάση την εκπαίδευσή τους στο Τμήματος Ι.Φ.Ε., οι απόφοιτοί μας κατέχουν επιπλέον τα εφόδια και για τη διδασκαλία του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας (Α΄, Β΄ Λυκείου) αλλά και του μαθήματος της Κοινωνιολογίας (Γ’ Λυκείου). Στο Γυμνάσιο, οι απόφοιτοι του τμήματός μας μπορούν να διδάξουν το μάθημα της Ιστορίας αλλά και το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Η κοινότητα των αποφοίτων του Τμήματος Ι.Φ.Ε. μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο και πιο άμεσα, καθώς το σχολικό έτος 2017-2018 διορίστηκε από τον κλάδο ΠΕ33 (ΜΙΘΕ/ΙΦΕ) στη Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μόνο ένας απόφοιτος ως αναπληρωτής, ενώ το τρέχον σχολικό έτος δεν έχει ακόμη διορισθεί καμία/κανένας. Προσδοκούμε στην υποστήριξή σας για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Με εκτίμηση,

Φοιτήτριες/τές και Απόφοιτοι του Τμήματος Ι.Φ.Ε. (πρώην ΜΙΘΕ)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3imnGq7A6kEkP77IQ9RD2zR5_Ar75FmlJItOiH7xSSIHhUg/viewform?fbclid=IwAR0Y-FVcnizQpDxqEUhnVUa4M9GQ5sEJDpYHBVICCKE0GDEUH7UCSoHIULs

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *