Ενοχλήθηκε από το «Η Κύπρος είναι Ελληνική» το ΑΚΕΛ και το αποκάλεσε «εθνικιστικό»

Την αντίδραση του ΑΚΕΛ προκάλεσαν τα συνθήματα που ακούστηκαν από Εθνοφύλακες κατά τη χθεσινή παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στα Λατσιά, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 25ηςΜάρτιου.

Οι Εθνοφύλακες φώναξαν συνθήματα όπως η «Μακεδονία είναι Ελληνική-Η Κύπρος είναι Ελληνική», με το ΑΚΕΛ να αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε πως τα… «Η Κύπρος είναι Ελληνική», ήταν τα συνθήματα που οδήγησαν στην τραγωδία και την καταστροφή του 1974.

Το ΑΚΕΛ, τονίζει στην ανακοίνωσή του πως αναμένει να μάθει τι προτίθενται να πράξουν Κυβέρνηση και Υπουργείο Άμυνας για το θέμα.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Τα εθνικιστικά συνθήματα που εκφωνήθηκαν από Εθνοφύλακες κατά την διάρκεια παρέλασης στα Λατσιά αποτελούν ζήτημα τάξης για την Κυπριακή πολιτεία.

Ένα είναι να φωνάζουν συνθήματα τα όποια οργανωμένα σύνολα και άλλο να τα φωνάζει ένα συντεταγμένο σώμα της Εθνικής Φρουράς που ελέγχεται από την κυβέρνηση της χώρας μέσω του Υπουργείου Άμυνας.

Τα «Η Κύπρος είναι Ελληνική» ήταν τα συνθήματα που οδήγησαν στην τραγωδία και την καταστροφή του 1974. Σαράντα πέντε σχεδόν χρόνια μετά, η πολιτεία προσπαθεί ακόμη να ανατρέψει την καταστροφή που προκάλεσαν αυτά τα συνθήματα και οι συμπεριφορές που τα συνόδευσαν.

Αναμένουμε να μάθουμε τι προτίθενται να πράξουν Κυβέρνηση και Υπουργείο Άμυνας για το θέμα».

reporter.com.cy

, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *