Ποινή-χάδι για τους Γερμανούς στρατιωτικούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία

Σε δέκα μήνες με αναστολή καταδικάστηκαν οι δύο Γερμανοί που κατέβασαν από τον ιστό την ελληνική σημαία αναρτώντας τη γερμανική, στην περιοχή του Σταυρού στα Χανιά.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων υποστήριξαν ότι ήταν απερισκεψία και εξέφρασαν την μεταμέλεια τους χωρίς όμως να πείσουν την έδρα.

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο 23χρονοι βρέθηκαν στην περιοχή κάνοντας πεζοπορία, ενώ έφθασαν μέχρι το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο μάλιστα είναι αρχαιολογικός χώρος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν ότι πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή του σημείου κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν τη γερμανική, χωρίς όμως, όπως είπαν, να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το ελληνικό σύμβολο.

Σημείωσαν μάλιστα, ότι δεν πέταξαν ούτε έσκισαν την ελληνική σημαία, αλλά την τοποθέτησαν κάτω από μια πέτρα για να μην την πάρει ο αέρας.

Οι δύο νεαροί αύριο, Τρίτη, αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους, όπου θα αντιμετωπίσουν επιπτώσεις από την καταδίκη τους από το ελληνικό δικαστήριο.

IN.GR

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *