Συγκίνησε ο 96χρονος Αυστραλός ήρωας της Μάχης της Κρήτης!

H Καμπέρα (σ.σ. Αυστραλία) τίμησε την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης, συνοδευόμενος από την Πρέσβη της Ελλάδος στην Αυστραλία κα Αικατερίνη Ξαγοράρη, πραγματοποίησε συναντήσεις στο Αυστραλιανό Επιτελείο και κατέθεσε στεφάνι σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χτες στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο πεσόντων, αλλά και το Αυστραλιανό Πολεμικό Μουσείο. Επίσης, παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι ο Υπουργός Βετεράνων Gordon Ramsay, η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Μάρθα Μαυρομμάτη, η Ύπατη Αρμοστής της Νέας Ζηλανδίας Annette King, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Αυστραλιανού Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, καθώς και οι Πρόεδροι ομογενειακών οργανισμών όπως η Ελληνική Κοινότητα, η Κυπριακή Κοινότητα και η Κρητική Αδελφότητα.

Ιδιαίτερα σημαντική και συγκινητική ήταν η παρουσία του 96χρονου σήμερα Βετεράνου της Μάχης της Κρήτης κυρίου Les Cook, ο οποίος επίσης κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των συμπολεμιστών του.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ως σημαιοφόροι εκπρόσωποι της Νεολαίας Καμπέρας με παραδοσιακές ελληνικές στολές, ενώ την επιμνημόσυνη δέηση έκαναν οι ιερείς Πέτρος Κυπουρός και Κωνσταντίνος Κωστάκος από τον ναό Αγίου Νικολάου Καμπέρας και Αγίου Δημητρίου Queanbeyan αντίστοιχα.

Χαιρετισμοί απευθύνθηκαν από τον Αντιναύαρχο Ιωάννη Παξιβανάκη και την Πρέσβη κα Αικατερίνη Ξαγοράρη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι σημερινές σχέσεις και ισχυροί δεσμοί Ελλάδος και Αυστραλίας “σφυρηλατήθηκαν” κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

Hellenic Memorial Canberra

Τα 40χρονα της Ελληνικής Λέσχης Καμπέρας:

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ελληνική Λέσχη Καμπέρας, για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων παρουσίας της, κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν με μία οικογενειακή βραδιά, την Κυριακή 19 Μαϊου.

Στην εκδήλωση αναγνωρίστηκε η προσφορά των πρωτεργατών και πρώτων Προέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της Λέσχης, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν οι Πρέσβεις Ελλάδος και Κύπρου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Στέφανος Πασχαλίδης και ο Υπουργός Πολυπολιτισμού Chris Steel MLA. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι πολυπληθείς Έλληνες Χορευτές και ο δημοφιλής τραγουδιστής, Δημήτρης Μπάσης.

Πηγή: www.sbs.com.
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ NEWS AGENCY

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *