Το χωριό Μελίτη Φλωρίνης απαντάει σε λίγους ύποπτους… «αυτονομιστές»

Αναδημοσίευση από τη σελίδα Μένουμε Φλώρινα

Η Μελίτη είναι ένα μεγάλο χωριό του Νομού Φλώρινας που η πλειοψηφία των κατοίκων πρόσκειται συνειδητά και απερίφραστα στα σεπτά χριστιανικά και ΕΘΝΙΚΑ ήθη και έθιμα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κλέους, συμμετέχοντας -μετά των κατοίκων της- αδιαλείπτως στο σύνολο των Εθνικών εορτών και παρελάσεων με ΙΔΙΑΤΕΡΟ ζήλο και παρρησία.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, για την πλειοψηφία των κατοίκων της , η Μελίτη έχει επιλεγεί ,διαχρονικά, ώστε να αποτελεί το επίκεντρο της κύριας και εξέχουσας δράσης των «αυτονομιστών» οι οποίοι διοργανώνουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ μία ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ εκδήλωση στην Μελίτη, με έπαρση στη απόδοση μουσικοχορευτικών αλυτρωτικών ασμάτων με απώτερο σκοπό και στόχο την ενδυνάμωση του απατηλού φρονήματος των συμμετασχόντων..

Υπό αυτή, την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ έννοια, είναι παντελώς ΑΔΙΚΟ να βάλετε το σύνολο των κατοίκων μίας κωμόπολης (της Μελίτης) ένεκα μίας στοχευμένης δράσης, για την οποία το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων απλά «ανέχεται», επειδή ΔΕΝ επιθυμεί (ΟΡΘΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ) να συμμετάσχει σε ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ εμφυλιοπολεμικών τάσεων που έχουν ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ τον Ελληνισμό στο ρουν της Ιστορίας.


ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ?

Μετά την οθωμανική απογραφή του πληθυσμού της Φλώρινας το 1885 όπου κατεγράφη ποσοστό Ελλήνων άνω των 2/3 των συνολικών κατοίκων, η ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας κατέστη ο κύριος στόχος της Βουλγαρικής ΒΡΜΟ (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) με σκοπό την προσάρτησή της στο Βουλγαρικό Βασίλειο υπό το παραπλανητικό σύνθημα «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες».

Την 1η Ιουνίου 1903, μόλις λίγες ημέρες πριν την εξέγερση του Ίλιντεν που έγινε την 20-7-2019 , ο ΄Αγγλος Πρόξενος στα Σκόπια Raphael A. Fontana ανέφερε σε έκθεσή του: 
{{ Εργάζονται για μια γενική εξέγερση των Βουλγάρων και είναι έτοιμοι να σφαγιασθούν προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους, δηλαδή «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες» που αναμφίβολα σημαίνει «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ» }} (!!!)

Η ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας υπέφερε τα πάνδεινα από την μήνη των κομιτατζήδων.

Χωριά ολόκληρα κατακάηκαν και σφαγιάστηκαν δάσκαλοι που δίδασκαν τα Ελληνικά γράμματα και Ιερείς που λειτουργούσαν στην Ελληνική γλώσσα.

Χτίστηκαν ακόμα και Βουλγάρικοι (εξαρχικοί) ναοί σε χωριά της Φλώρινας και Βουλγαρικά σχολεία για την φοίτηση αυτών που είτε υπό την Βουλγαρική πίεση, είτε οικιοθελώς είχαν προσχωρήσει στις ορέξεις της ΒΜΡΟ.

Κατά συνέπεια, ορισμένοι «υπερπατριώτες» που χλευάζουν την περιοχή της Φλώρινας και της Καστοριάς κυρίως λόγω γλωσσικού σλαβοφανούς ιδιώματος που ομιλεί μέρος των κατοίκων, ας είναι πιο φειδωλοί στις κρίσεις τους, ας κατανοήσουν ότι στην δύσμοιρη περιοχή λειτουργούσαν Εξαρχικά σχολεία πριν από μόλις 100 χρόνια και ΑΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟ 1912.

Νισάφι ποια με τους προφέσορες…

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 19-20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα την 19-20 Ιουλίου καθ΄ εκάστου έτους και επί σειρά ετών. Ο κύριος όγκος των συμμετεχόντων είναι κάτοικοι της Μελίτης και των παρακείμενων χωριών οι οποίοι πρόσκεινται στην πλειοψηφία τους στο κόμμα του «Ουράνιου τόξου» ή πιστεύουν – επιθυμούν την αυτονόμηση της Μακεδονίας υπό την έννοια ενός ξεχωριστού κράτους. Δεν απουσιάζουν βέβαια και σκοπιανοί… αντιπρόσωποι ενώ κατά τα προηγούμενα χρόνια ακόμα και σκοπιανές ορχήστρες επιστρατεύονταν για να αποδοθεί η… αρμόζουσα αίγλη στην εκδήλωση.

Στους συμμετέχοντες θα προσθέσουμε και έναν αριθμό ανθρώπων οι οποίοι από περιέργεια ή… χαβαλέ, παρευρίσκονται εκεί χωρίς να πιστεύουν σε έννοιες αλυτρωτισμού, αυτονόμησης της Μακεδονίας κλπ.
Εννοείται ότι οι παρευρισκόμενοι στο ΣΥΝΟΛΟ τους, γνωρίζουν τα λόγια των αλυτρωτικών στίχων στους χορούς που χορεύονται.

Το άβολο, στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι στους χορούς συμμετέχουν και πολύ μικρά παιδιά στα οποία υποσυνείδητα εμφυτεύεται μία τάση αποδοχής των τεκταινόμενων με αυτονόητα επακόλουθα.


Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια, οι εκδηλώσεις στην Μελίτη επιχορηγούνται από την Ελληνική πολιτεία (Δήμο, Περιφέρεια ή Νομαρχία παλαιότερα) στα πλαίσια της επιχορήγησης των Πολιτιστικών συλλόγων για διοργανώσεις κατά τις πανηγύρεις των χωριών για τον εορτασμό πολιούχων Αγίων ή των εκκλησιών τους.

Εδώ να σημειωθεί ότι το ποσό της επιχορήγησης (700 ή 1000 €) είναι πραγματικά αστείο για την συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία αποτελεί την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ κορωνίδα των εκδηλώσεων αυτού του τύπου και βέβαια μπορεί να χρηματοδοτηθεί με πακτωλό χρημάτων από οργανώσεις του εξωτερικού προκειμένου να επιτύχει την προσδοκώμενη μεγάλη συμμετοχή λαού για να πετύχει τον στόχο της.

ΟΜΩΣ, η παγίδα είναι ότι ακόμα και μισό ευρώ επιχορήγησης ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για την τέλεση τέτοιων συγκεντρώσεων – εκδηλώσεων με αποτέλεσμα την πλεύση του Ελληνισμού σε αχαρτογράφητα ύδατα. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να εξετασθεί η επιχορήγηση εκδηλώσεων στην Μελίτη σε ημερομηνία εκτός της 19-20 Ιουλίου.

Όσον αφορά την οπτικοακουστική προβολή της εκδήλωσης, όσο και να ψάξετε ελάχιστες εικόνες θα βρείτε από τοπικούς χρήστες του διαδικτύου. Επίσης τα ΜΜΕ της Φλώρινας ΔΕΝ καλύπτουν οπτικοακουστικά την εκδήλωση λόγω των τεκταινόμενων κατά την διάρκειά της. 
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ. 
ΧΑΜΟΣ. Δεκάδες video κυκλοφορούν στο YouTube και το Facebook με επαινετικούς σχολιασμούς των Σκοπιανών για την… επιτυχία της μεγαλειώδους εκδήλωσης.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η εφετινή εκδήλωση στην Μελίτη μας παραξένεψε άρδην.

Μετά την Συμφωνία των Πρεσπών όπου το Ελληνικό κράτος παραχώρησε «Μακεδονική ταυτότητα & Γλώσσα» σε ένα Σλαβικό Έθνος, είχαμε την εντύπωση ότι θα κρατούνταν τα προσχήματα, επειδή συν τοις άλλοις συμφωνήθηκε η απαλοιφή των αλυτρωτικών προσδιορισμών από το Σύνταγμα των Σκοπιανών και τις αντίστοιχες προκλητικές εκφάνσεις..

Εις μάτην όμως…

Ο σκοπός παραμένει ο ίδιος…

Υ.Γ … 
– ΝΑΙ, θα μπορούσαμε να γουστάρουμε τα Σκοπιανά άσματα που μιλούν για την φύση, την αγάπη, την αδερφοσύνη, την ανθρωπιά, την ομόνοια, την ελεημοσύνη, τις πανανθρώπινες αξίες…

-Αυτά όμως, τα ακραία αλυτρωτικά τραγούδια ΔΕΝ έχουν θέση στην σημερινή κοινωνία…

, , , ,

1 thought on “Το χωριό Μελίτη Φλωρίνης απαντάει σε λίγους ύποπτους… «αυτονομιστές»

  1. Τοτε γιατι αυτος ο τεραστιος ντοπιος πλυθησμος ομιλει και αισθανετε γνησιος μακεδονας,οχι βουλγαρος,εφοσον για ελαχιστα χρονια μονο υπηρχαν βουλγαροι κομιτατζηδες,και απο το 1912 ως τωρα ολες οι ελληνικες κυβερνησεις κανανε το παν πρωτα να τους μετατοπισουν βορεια,δευτερο να τους τιμωρουν δια ροπαλου οταν ομιλουσαν την μακεδονικη και τριτον εφοσον τους ”απελευθερωσαν” απο τους εγκληματιες κομιτατζηδες βουλγαρους γιατι δεν αισθανονται ελληνες αλλα μακεδονες?Βρε ποιον πατε να κοροιδεψετε εσεις με τα προπαγανδιστηκα αρθρα σας οτι δηθεν επι τουρκοκρατιας η πλοιοψηφια ηταν ελληνες;;;;Μακεδονες ορθοδοξοι ηταν που ζουνε εκει απο το 600μχ ιστορικα και αποδεδειγμενα με την ανεχεια ολων των βυζαντινων αυτοκρατορων,οχι ελληνων,διοτι δεν ηταν ποτε ελληνικη μετα το 151 πχ.Κατι τελευταιο για να μαθαινετε.Η γιορτη αυτη ειναι μαυρη μερα για τους μακεδονες ντοπιους γιατι ενω συμφωνησαν με τους λιγοστους ελληνες ομοθρησκους να εξεγερθουν κατα των τουρκων κατακτητων,οι δολιοι και κουτοπονηροι ραγιαδες ελληνες πισωπλατα τους προδωσαν και συνεργατησαν με τους τουρκους για να φανε την πιτα μονοι,μονο που υπαρχει και θεια δικη που σημερα τους αναγνωριζει τα παντα εκτος την προπαγανδα των ελληνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *