Σμύρνη: Λεηλατήθηκε η παλαιά Ελληνική Σχολή Θηλέων

Στις 21 Ιουνίου, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Ελληνική Σχολή θηλέων της Σμύρνης η οποία ήταν άδεια από την εξόντωση των Ελλήνων Χριστιανών της πόλης το 1922, λεηλατήθηκε, αφαιρέθηκαν οι πόρτες και τα παράθυρά της και τα τιμαλφή της λεηλατήθηκαν.

Το ιστορικό κτίριο, το οποίο ανήκει τώρα στην τουρκική υποεπιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, έχει χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον από άστεγους τοξικομανείς.

Σήμερα, το σχολείο δεν έχει πλέον Έλληνες σπουδαστές ή καθηγητές. Πριν από 97 χρόνια, η ελληνική παρουσία των 3.000 χρόνων διαγράφηκε από την πόλη μέσω της Μεγάλης Φωτιάς της Σμύρνης το 1922.

Ο ελληνικός πολιτισμός, όμως, δεν ήταν ξένος τρόπος ζωής στη Μικρά Ασία. Η περιοχή ήταν κατά κύριο λόγο ελληνική πριν αρχίσει να εισβάλλει ο τουρκικός λαός τον 11ο αιώνα.

Η Μικρά Ασία και η Σμύρνη έχουν τεράστια σημασία για τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό. Η Μητρόπολη της Σμύρνης, μια εκκλησιαστική περιοχή (Ομόνοια του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης), διατήρησε την εκκλησιαστική της αυτονομία μέχρι το 1922.

Η Σμύρνη ήταν επίσης μια από τις Επτά Εκκλησίες που μίλησε ο Άγιος Ιωάννης στο βιβλικό βιβλίο της Αποκάλυψης.

Ο Janene Keeth, μελετητής της χριστιανικής εκπαίδευσης, έγραψε ότι η Σμύρνη έχει χαρακτηριστεί ως η πιο όμορφη από τις επτά πόλεις.

Πιθανώς, αυτή η εκκλησία ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του υπουργείου του Παύλου στην Έφεσο (Πράξεις 19:10). »

PORTAL NEWS

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *