Τεστ Παπ, η ανακάλυψη που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες

της Μαρίας Σκαμπαρδώνη,

Το τεστ Παπ αποτελεί τη σημαντικότερη ιατρική ανακάλυψη του 20ου αιώνα επάνω στον καρκίνο και τη σπουδαιότερη εξέταση για τη ζωή και την υγεία της γυναίκας.

Το τεστ Παπ , αυτή η μικρή αλλά θαυματουργή εξέταση που οφείλει την ύπαρξή της στον σπουδαίο Έλληνα ιατρό Γεώργιο Παπανικολάου, εντοπίζει τον καρκίνο της μήτρας σε αρχικό στάδιο, πριν καν εκδηλωθούν συμπτώματα, οπότε είναι βέβαιο ότι η ίαση είναι απόλυτη.

Ο Γεώργιος Παπανικολάου με το τεστ Παπ άγγιξε το ιερό δισκοπότηρο της Ιατρικής και μπόρεσε να την πάει ένα βήμα πιο μπροστά με το να της δώσει την ευκαιρία να προλαμβάνει την πιο συχνή μορφή καρκίνου που προσβάλλει τις γυναίκες κάθε εθνικότητας, προέλευσης σε κάθε γωνιά του κόσμου (ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας έρχεται δεύτερος μετά τον καρκίνο του μαστού στο γυναικείο πληθυσμό).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όπου εφαρμόστηκε το τεστ Παπ, η θνησιμότητα στο γυναικείο πληθυσμό μειώθηκε σημαντικά. Η εξέταση είναι ολιγόλεπτη και η διαδικασία περιλαμβάνει το άνοιγμα του κολπικού καναλιού το οποίο μαζεύει κύτταρα από το ενδομήτριο. Τα κύτταρα αυτά συλλέγονται και εξετάζονται στο μικροσκόπιο για τυχόν ανωμαλίες.

Η γυναίκα πρέπει να ξεκινήσει να υποβάλλεται σε τεστ Παπ , ένα χρόνο μετά την πρώτη της σεξουαλική επαφή. Η πρόληψη και η μη αμέλεια στο τεστ Παπ αλλά και τακτικό προληπτικό έλεγχο, μειώνει τη πιθανότητα θανάτου από καρκίνο της μήτρας κατά 80%.

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *