Τουρκία εναντίον Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία: Δεν έχουμε ξεχάσει τις θηριωδίες προς τους Τούρκους

Με τον Προκόπη Παυλόπουλο τα έβαλε αυτή τη φορά η τουρκική διπλωματία, η οποία τον κατηγορεί ότι «συντάσσεται με εχθρικούς κύκλους» και υποστηρίζει αβάσιμες θέσεις και ισχυρισμούς σε βάρος της Τουρκίας. Αφορμή είναι η πρόσφατη επίσκεψη στο Ερεβάν και οι αναφορές στις Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων στο πλαίσιο και της πρόσφατης αναγνώρισης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

«Διαμηνύουμε προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι θα ήταν προς το συμφέρον της και υπέρ της ενίσχυσης του διεθνούς της κύρους μια γενναία έκφραση συγγνώμης για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν άφρονες ηγεσίες της στο παρελθόν, τόσο εναντίον των Αρμενίων όσο και εναντίον των Ελλήνων», είχε τονίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αρμένιο ομόλογό του.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι πάει ένα βήμα παραπέρα και κατηγορεί την Ελλάδα για θηριωδίες σε Τούρκους και άλλους Οθωμανούς πολίτες. «Εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους στην περιοχή στη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και έπειτα», προσθέτει.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας κατηγόρησε ακόμα την Ελλάδα ότι εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα φτάνοντας στο σημείο να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες. Η υπόθεση στην οποία αναφέρεται ο Χαμί Ακσόι έχει να κάνει με τον μουφτή της Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ που καταδικάστηκε σε 80 ημέρες φυλάκιση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για αντιποίηση αρχής επειδή παραβρέθηκε στην προσευχή της Παρασκευής σε χωριό του Έβρου.

Ο Χαμί Ακσόι προειδοποίησε την Ελλάδα ότι δεν θα ωφεληθεί στηρίζοντας ενέργειες κατά της Τουρκίας, η οποία «έχει πολύ καλή γνώση της ιστορικής πραγματικότητας».

Συνέστησε δε να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα, καθώς η προώθηση της φιλίας και της καλής γειτονίας είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή».

ΠΟΝΤΟΣ NEWS

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *