Έλληνες κατέθεσαν στοιχεία κατά του Μουσταφά Κεμάλ στο Δήμο του Αμβούργου

Ενόψει της ψηφοφορίας για την ονοματοδοσία κεντρικής πλατείας, στην πόλη του Αμβούργου στη Γερμανία, προς τιμήν του Μουσταφά Κεμάλ, Έλληνες κατέθεσαν σήμερα στοιχεία για την εγκληματική του δράση. Ο φάκελος που κατατέθηκε περιείχε πλήθος στοιχείων από τα έργα του Κωνσταντίνου Φωτιάδη και του Μιχάλη Χαραλαμπίδη αλλά και εισηγήσεις των Επιτροπών Γενοκτονίας Βάδης – Βυτεμβέργης και Βεστφαλίας. Ο Δήμος του Αμβούργου απηχεί και τις θέσεις του ομώνυμου κρατιδίου, οπότε η απόφαση που θα ληφθεί μετά την αξιολόγηση των στοιχείων θα είναι οριστική.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Την Ένωση Ποντίων Αμβούργου και Περιχώρων θα εκπροσωπήσει το μέλος της Χρήστος Πεχλιβανίδης. Στο πλευρό τους και ο υπεύθυνος ενσωμάτωσης του Δήμου Αμπούτ Τσαν που είναι Τούρκος.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη μη ονοματοδοσία δημοσίου χώρου υπέρ του Κεμάλ», αναφέρουν οι ποντιακοί σύλλογοι της Γερμανίας. Την κίνηση στηρίζουν δεκάδες οργανώσεις Ποντίων από όλο τον κόσμο, αλλά και άλλων εθνικοτοπικών εκφάνσεων και λαών της Ανατολίας, όπως αναφέρουν στελέχη του Συλλόγου.

PONTOS NEWS

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *