Βασίλης Σαϊσανάς

Ιστορικός, απόφοιτος του τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημομικό αντικείμενο μελέτης μου είναι η Ελληνική Ιστορία με  εξειδικευμένο πεδίο έρευνας την πολιτική και στρατιωτική ιστορία όλων των περιόδων. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο ασχολήθηκε με την Ιστορία Νέου Ελληνισμού των περιόδων της Βενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας.

Συνέδρια  υπό  την  αιγίδα  του  Εθνικού  και  Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου  Αθηνών

1-12-2014 – 26-1-2015   “Η προσωπογραφία της Eλληνολατινικής Aνατολής. Οι άνθρωποι και η εποχή τους”.  Στο  οποίο  συμμετείχα  ως  ομιλητής.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μεταπτυχιακών Σπουδαστών α΄ και β΄ κύκλου Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία και  Ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 21 Μαΐου – 22 Μαΐου 2015

Σεμινάρια  υπό  την  αιγίδα  του  Εθνικού  και  Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου  Αθηνών

-Σεμιναριακό μάθημα  61Σ1218  ιστορία νέου ελληνισμού  ΄΄ταυτότητες  στον βενετοκρατούμενου ελληνικού κόσμου΄΄

-Σεμιναριακό μάθημα 61Σ159  ιστορία νέου ελληνισμού ΄΄ η πολιτική ιδεολογία στα προεπαναστατικά χρόνια΄΄

-Μεταπτυχιακό σεμινάριο «Ο Ελληνολατινικός Κόσμος (13ος-18ος αι.) Δομές και υποκείμενα της ελληνικής οικονομίας, 19ος -20ός αιώνας.

-Ορθόδοξη Εκκλησία και οθωμανική διοίκηση

-Το βενετικό Κράτος της Θάλασσας και της Στερεάς: μια συγκριτική προσέγγιση 

-Η Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι βαλκανικοί λαοί, τέλη 18ου αρχές 19ου αιώνα: κρίσεις, πολιτικές ανατροπές, ανταρσίες, εξεγέρσεις.

-Φυσικές καταστροφές και επιδημίες στην Eλληνοβενετική Ανατολή.

Συγγραφικό Έργο

-Φυσικές καταστροφές και επιδημίες στην Eλληνοβενετική Ανατολή. Η περίπτωση της Βενετοκρατούμενης Κρήτης και των φυσικών καταστροφών.

-Το βενετικό κράτος της Θάλασσας και της Στερεάς: μια συγκριτική προσέγγιση: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

-Οι προύχοντες της Πελοποννήσου στα ορλωφικά και πριν το 1821

-Οικονομικές  σχέσεις  Πατριαρχείου  και  οθωμανικής  διοίκησης  μέσα  από  τις  πατριαρχικές  και  συνοδικές  αποφάσεις  στο  Β΄  μισό  του  16ου  αιώνα.

-ΓΥΝΑΙΚΑ : ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟ {16 ος – 17 ος αι.}

-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ Η ΄΄ΜΥΘΙΚΗ΄΄ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ.Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.

-Κριτική προσέγγιση του έργου:  Ανωνύμου Έλληνος Ελληνική Νομαρχία

Δραστηριότητες  εντός  του   Εθνικού  και  Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου  Αθηνών

Αποδελτιώσεις  στα  ιστορικά  επιστημονικά  περιοδικά ΄΄θησαυρίσματα΄΄   και  ΄΄Κρητικά  χρονικά΄΄  εντός  του  πανεπιστημίου Αθηνών.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *