ΒΙΝΤΕΟ – Όταν το κλίμα δημιουργεί ιστορία (Σαλαμίνα, Θήρα, Αίγυπτος, Πομπηία κλπ)

Η Ακαδημἰα Αθηνών και η προσπάθεια να αποκτήσουν οι δράσεις της εξωστρέφεια, καθώς και η κλιματική αλλαγή παγκοσμίως ευρίσκονται στο επίκεντρο της συζητήσεως ΣΤΑ ΑΚΡΑ της Βἰκυς Φλέσσα με τους Ακαδημαϊκούς κ. Χρήστο Ζερεφό και κ. Κώστα Συνολάκη.

Η εκπομπή έχει… μετακομίσει στην Ακαδημία Αθηνών, όπου ο νἐος Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας κ. Χρήστος Ζερεφός μας μιλά για τη δυνατότητα της Ακαδημίας να διαδραματίσει έναν ενεργό ρόλο Συμβούλου στην Πολιτεία, καθώς και για την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν πάραυτα μέτρα για την κλιματική αλλαγή σε διεθνές επίπεδο, με την ιδιότητά του και ως Εθνικοὐ Εκπροσὠπου της Ελλάδος στις παγκόσμιες διασκέψεις για την κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον, ο Ακαδημαϊκός-Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών κ. Κώστας Συνολάκης, Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, μάς προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί η άγνοια αλλά και η υπέρβαση των “κομβικών σημείων”, τα οποία αποτελούν τα…καμπανάκια της φρονήσεως, ώστε να προλάβουμε ανεξέλεγκτες φυσικές καταστροφές, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι για την πατρίδα μας οι αμμώδεις, αγαπημένες σε όλες και όλους, παραλίες μας θα είναι οι πρώτες που θα πληρώσουν το τίμημα της επερχόμενης αλλαγής του κλίματος…

Δείτε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκπομπή με ένα κλικ ΕΔΩ

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *